Vores rejsemål » Italien » Syditalien
Syditalien

Syditalien

En rejse til det eksotiske Italien.

Søg og book rejse

search

Syditalien

Vi har mange dejlige boliger langs Kalabriens og Apuliens smukke kyster, hvor du kan tilbringe en herlig ferie. Vælg en af dem, og besøg de andre, så kan vi love dig for, at du får en minderig rejse

Kalabrien Eksotiske Kalabrien har to have. Det Tyrrhenske mod Sicilien og det Joniske, som grænser op til Basilicata. Her venter dig fantastiske, lyse sandstrande og et krystalklart vand. Et kendt område er Capo Vaticano med byerne Ricadi og Santa Domenica. Denne charmerende halvø med storslået natur ligger lige syd for Tropea. Udsigten over de Eoliske øer og det azurblå Middelhav får en til at drømme, og de berømte bugter byder på hvide sandstrande omgivet af knejsende klipper. Det er virkelig paradiset for dig, som kan lide at bade og dykke.

Tropea Byen som hænger på klipperne har mange smukke udsigter med sine smalle stræder og hyggelige restauranter - alt sammen med en fantastisk udsigt over havet nedenfor. Denne tiltalende by myldrer med liv og bevægelse, og du finder mange fortovscaféer i herlige miljøer. Tropeas strand anses for at være en af Italiens bedste. På Kalabriens modsatte side har du også fantastiske strande, som er et besøg værd.

Apulien Regionens lange kyststrækning varierer fra en dramatisk kyst i nord til et fladere landskab i syd. Små badebugter ligger lækkert langs kysten, og her finder du mange små smørhuller, hvor du kan sole dig og bade uden for mange andre. Vandet er krystalklart, og på mange steder har det fået blå flag flere gange. Og frem for alt så er badesæsonen lang, og vandet er måske varmest i slutningen af september. Regionen er rig på historie, da der gennem tiderne har været mange besøgende. Via Appia, som gik mellem Rom og Brindisi, var porten til Orienten. Normannere, grækere, spaniere, franskmænd er bare nogle af de folkeslag, som har sat sine spor. Her finder du mange charmerende historiske byer, som Vieste og Ostuni, der også kaldes den hvide by, hvor du kan slentre rundt i trange stræder og nyde skønheden og det ægte folkeliv. Inde i landet ligger små slumrende byer, som vel er værd at besøge, og Trullo-huse dukker op her og der og påminder om en svunden tid. Kulturarven

Alberobello, med over 1000 trullo-huse, er et af regionens mest besøgte turiststeder. Bliv et par nætter, og spis lidt godt på en af restauranterne. I syd kan du besøge andre smukke byder og pladser, f.eks. Lecce, der også kaldes dronningen af Salento. Her kan du få stillet din lyst til smukke bygninger og historiske pladser. Ja, der er meget at se, og et tip er at vælge en af vores ferielejligheder langs kysten for så siden at tage en weekend i en af de charmerende byer.

At tage til det sydlige Italien Der er en god bid vej ned til det sydlige Italien afhængigt af, hvor du kommer fra, og det kan synes langt til en bilferie. Du kan finde billige fly til Napoli og Rom og så fortsætte i udlejningsbil.

Godt at vide før rejsen Turistskat betales på visse steder. Campania med Sorrento og Amalfi præsenteres separat.

Læs mere

Skjul

Vis kort