Søg og book rejse

search
Barcelona
» Vores rejsemål » Spanien » Storbyer » Barcelona

Barcelona i Spanien

Hotel, lejligheder og tips

Barcelona i Spanien

Verdensbyen, der har alt! Sembo giver dig Barcelona, som du vil have den. Hotel eller ferielejlighed, budget eller eksklusivt, fly eller bolig? Hvorfor ikke bare booke en weekend? Kataloniens hovedstad og Spaniens næststørste by er i dag en af Europas allerhippeste. Smuk arkitektur, vejende palmer og en forførisk livsglæde. Enestående gastronomiske oplevelser venter dig, ligesom et behageligt klima og uendelige shoppingmuligheder. Desuden har Barcelona en skøn sandstrand i gåafstand fra bymidten, så her kombinerer du ferien med strand og oplevelser!

Du finder det ikke bedre En frydefuld indsigt er det, at du bliver nødt til at komme føler du det Barcelona. Her er så meget at se og gøre, og en rangordning ville være uværdigt. Derfor skal du bare tage dagen, som den kommer. Du befinder dig lige midt i alle seværdighederne, så gå bare ligefrem hele tiden. Som førstegangsbesøgende er dit ambitionsniveau måske, at du skal se hver seværdighed inden for gåafstand af Placa Catalunya. Gem alt det, der kræver en anden transportform til næste rejse.

Eller omvendt Gør en rejse i de store skaberes fodspor. Begynd med Antoni Gaudi og hans fantasilandskab Parc Guëll på højderne oven for byen. Derefter La Sagrada Familia, Gaudis ufuldførte livsværk, som der stadig bygges på, og hvor han ligger begravet. Der er optimister, som tror, at bygningen vil stå klar i 2026. Tror du på det? Næppe... Gaudis spektakulære bygninger Casa Battló og Casa Milà - La Pedrera ligger på Passeig de Gràcia. Picassomuseet bliver næste kulturelle stop. Det ligger sammen med mange trendy butikker og kunstgallerier i kvarteret El Born. Endelig tager du tovbanen op til det olympiske bjerg Montjuíc og besøger Joan Miró og hans fantastiske museum.

Men hvad med shoppingen? Når du nu har klaret nogle seværdigheder, kan du overgive dig helt til Barcelonas enestående butiksudvalg. Mærkevarer, luksusting og indretningsdesign finder du på Passeig de Gràcia, Portal del Angel og Calle Consell de Cent. Det mere ekstreme og anderledes finder du omkring katedralen og i El Born. Sko og musik mm. i Calle Tallers. Men du skal ikke sætte dig fast på disse anbefalinger. Barcelonas små gader er fulde af spændende oplevelser og fund. Las Ramblas kommer du til før eller siden under dit besøg. Glem ikke at besøge det lokale og farverige marked Mercat St. Josep, eller som det også kaldes "la boqueria".

Restauranter, barer og caféliv Byen vrimler med eksklusive stjernesteder men også af udmærkede tapas-barer, hvor man gerne tager en velsmagende frokost. Quo Vadis på Calle Carmen 7 er eksklusivt og dyrt, men det kan også blive feriens store gastronomiske oplevelse. Euskal Etxea er en af de bedste baskiske barer, hvor du plukker dine pintxos (tapas) i baren og betaler for det antal tandstikker, du har konsumeret. Der sidder nemlig en i hver tapa. Hvis du bare vil hvile benene og kigge på folkevrimlen, så er Café Zurich på Plaza Catalunya en klassiker. Ved en søgning på restauranter på en af byens hjemmesider finder vi 1700 over restauranter. Du finder også din favorit.

Fornøjelser og begivenheder Her kommer du heller ikke til at mangle noget. Hvis du kan lide fodbold, så er et besøg på Nou Camp en oplevelse. Følg en match på en lokal bar, og du vil komme til at kende det katalanske temperament. Verdenskunstnere inden for såvel klassisk musik, som pop, rock og jazz, har ofte byen på deres turnéplan. Vær beredt på lange dage og nætter under din ferie i Barcelona. Her spiser man ved 22-tiden, og forlystelseslivet kommer ikke i gang før efter midnat.

Barcelona med børn Selv de yngste gæster finder deres favoritter i byen. Kombiner en spadseretur eller rotur i parken Ciutadella med et besøg i Parc Zoològic med masser af vilde dyr. CosmoCaixa på Calle Teodor Roviralta 47 er et interessant videnskabsmuseum, hvor børnene selv eksperimenterer. L´Aquàrium med sin imponerende hajpool er noget, som børnene skal se. 35 akvarier med 11.000 dyr og en 80 m lang tunnel gør L´Aquàrium til Europas største. Den enorme forlystelsespark Port Aventura ligger i Salou bare 1 times tid sydpå. Ingen familie kan glemme en hel dag der! Und dig det lille ekstra på familieferien.

Godt at vide før rejsen Fra og med 1/11 2012 betalas en turistskat af kunden direkte til hotellet ved ankomst, hvis ikke andet angives: - Hotel 5: 2,50 € i hele Katalonien. - Hotel 4: 1,25 i Barcelona City og 1 € i resten af Katalonien. - Andre hoteller og lejligheder: 0,75 € i Barcelona City og 0,50 € i resten af Katalonien. Afgiften er pr. person og nat, og man betaler for højst 7 nætter. Moms skal lægges oveni. Børn op til og med 15 år betaler ikke noget.