Søg og book rejse

search
Chemnitz
» Vores rejsemål » Tyskland » Sachsen » Chemnitz

Chemnitz i Tyskland

Et sted med mægtige seværdigheder, rigt kulturliv, mange fornøjelser og den bedste shopping.

Chemnitz i Tyskland

Chemnitz er den tredjestørste by i fristaten Sachsen i det sydøstlige Tyskland. Byen ligger ca. 78 km sydvest for Dresden og grænser til Tjekkiet.

Chemnitz byliv

Centralt i Chemnitz finder du kendte attraktioner og smukke bygninger. Hvis du vil have mere kultur, så er der flere museer og gallerier. Bydelen Kassberg er kendetegnet ved sin arkitektoniske bygninger fra 1800-tallet. Her finder du også Karl Marx-monumenter, der er tegnet af Lev Kerbel. Og hvis du er interesseret i naturhistoriske fund, så har Chemnitz også det. På Kulturkaufhaus Tietz (også kaldet Cultural Department Store) kan du beskue ”Der Versteinerte Wald” - et antal unikke vækstfossiler fra området, som er flere hundrede millioner år gamle.

Det gamle og det nye rådhus med sin renaissanceportal fra 1400-tallet, slottet som tidligere var kloster, det smukke operahus og den gamle universitetsbygning er de store seværdigheder i Chemnitz. I bydelen Rabenstein ligger Rabenstein-slottet. Det er også værd at besøge. Den største seværdighed og det som siges at være vartegnet i Chemnitz er det Røde Tårn, som er en del af bymuren fra sent i 1100-tallet eller tidligt fra 1200-tallet.

I centrum ligger der også flere nichecaféer, restauranter og butikker, som byder på fantastiske retter og enestående shopping. Det store indkøbscenter Galerie Roter Turm (op til det Røde Tårn) er meget populært, hvor mange kommer for at købe tøj. Her er flere butikker med internationale varemærker, f.eks. Apple, Lacoste, H&M, Puma og Esprit for at nævne nogle. Galerie Kaufhof er et andet populært shoppingcenter kun et ett stenkast fra Galerie Roter Turm og banegården.

Oplev naturen

Ca. 60 km mod syd ligger det naturskønne område Reichenbach im Vogtland. Her kan du tage på daglige udflugter og opleve naturen. En skøn kontrast til Chemnitz byliv. I Vogtland kan du også beskue verdens største murede bro: Göltzschtalbrücke. Den gamle jernbanebro er bygget mellem 1846 og 1851 og strækker sig ca. 4 km over dalen og floden Göltzsch mellem Mylau og Netzschkau. I dag er broen en del af Leipzig-Hof-linjen tæt på Netzschkau station.