Søg og book rejse

search
Magdeburg
» Vores rejsemål » Tyskland » Sachsen-Anhalt » Magdeburg

Magdeburg i Tyskland

En smuk historisk by ved Elben med flere turistattraktioner og aktiviteter til både store og små. Her har du alle forudsætninger for en vellykket ferie.

Magdeburg i Tyskland

Magdeburg er hovedstaden i delstaten Sachsen-Anhalt i Tyskland og ligger ved Mittelland-kanalen som løber op til floden Elben. Byen er en betydelig indlandshavn for Tyskland med en lang historie som bl.a. afspejles i arkitekturen.

Hvis du planlægger at tage til Magdeburg på ferie, har du mulighed for at opleve flere kulturelle aktiviteter. Byen har storslåede seværdigheder og usædvanlige arkitektoniske bygninger samt flere museer og kunsthaller, som du kan besøge. Du kan shoppe i nogle af de mange butikker eller gå på de eksklusive restauranter. Hvis du kommer her med familien, så anbefales et besøg i Magdeburger Zoo og badelandet Nautica Wasswerwelt.

Kultur og fornøjelser

Der er en hel del kulturhistoriske bygninger i Magdeburg. En af disse er Magdeburgs domkirke (Magdeburger Dom eller Dom Mauritius og Katharina) som er den ældste gotiske katedral i Tyskland. Den er smukt udsmykket med skulpturer og dens mægtige kirketårn kan ses på lang afstand. Domkirken er Magdeburgs vartegn og anses derudover som en af de mest storslåede bygninger i det centrale Tyskland.

På samme plads som ndomkirke findes også Grüne Zitadelle. Det er også en smukt udsmykket bygning tegnet af kunstneren, arkitekten og østrigeren Friedensreich Hundertwasser. Bygninger har en typisk østrigsk stil og står i høj kontrakt til domkirken. De fleste af byens seværdigheder er samlet i centrum og et stenkast væk fra domkirken står også den kendte skulptur Magdeburger Reiter, der forestiller den hyldede kejser Otto 1.

Museum für Naturkunde, kunstmuseet Kloster Unser Lieben Frauen og Kulturhistorische Museum har udstillinger af international værdi. Det er værd at besøge Magdeburg.

Hvis du vil have en pause i de kulturelle aktiviteter, så er der flere store shoppingkvarterer i centrum. Her har du mulighed for at finde alt fra tøj til populære mærker til traditionelt tysk håndværk. Med 2,5 m2 butikareal pr. indbygger er oddsene store for, at du finder det, du leder efter. Og hvis du leder efter en god restaurant, kro elleræ bar - så er der et stort udvalg af disse rundt om Hasselbachplatz.

Transport

Nord for byen mellem Hannover og Berlin krydser motorvejene A2 og A14. Vejene strækker sig fra Magdeburg i sydøstlig retning til Leipzig. Floden Elben passerer byerne Dresden og Hamborg. Det gør det nemt for dig at komme dertil i bil, bus eller med båd.