Vores rejsemål » Sydafrika

Søg og book rejse

search

Sydafrika

Mange skønne soltimer, storslået natur, dramatisk kyst, spænding og magi. Sydafrika har alt det, du kan ønske dig. Udover de utallige fascinerende nationalparker og vildtreservater, som i øvrigt er de fineste i verden, så har du udmærkede golfbaner og vidunderlige vingårde.

Nu er det tid til at foretage den rejse, du længe har drømt og talt om. Med Sembo kan du tage flyet til det gæstfrie og eksotiske Sydafrika, et land der før stærkt indtryk året rundt.

Se solen gå ned over to have, der mødes

I provinsen KwaZulu-Natal er vejret og vandet langs kysten varmt takket være Agulhas-strømmen. Du har ca. 230 skønne solskinsdage om året og kan nyde herlige strande og bademuligheder i Det indiske Ocean. I den vestlige Kap-provins er klimaet mere tørt og noget køligere. Her gør det kolde Atlanterhav forudsætninger udmærkede til dykning og surfing på Sydafrikas bedste bølger. Den bugtede kyst omkranses af maleriske steder og smukke badebugter med blødt, hvidt sand. Camps Bay uden for Kapstaden anses af mange for at være verdens smukkeste.

Et land i regnbuens farver

At Sydafrika har 11 officielle sprog siger noget om landets kultur og historie. En blanding af hollændere, franskmænd, briter, indere, malayer og lokale stammer har sat deres præg på landet, som i folkemunde kaldes for regnbuenationen. Hver by har sit eget township, bydel, som oftest ligger i udkanten. Lokale guider arrangerer spændende ture, som giver et indblik i menneskenes hverdag.

Berusende udsigter og oplevelser på højt niveau

Sydafrika er et land, der har utroligt meget at tilbyde sine gæster. Vindistrikter og uberørte skove blandes med langstrakte laguner og mægtige bjerge. En af Sydafrikas mest berømte veje er Garden Route, Havevejen, som strækker sig mellem Mossel Bay og Tsitsikammas nationalpark. Et andet tip er Hermanus, en bedårende lille by, der er kendt for at være et af verdens bedste steder, hvis man vil se hvaler. Kap det Gode Håb med Cape Point er naturligvis et udflugtsmål. Vejen dertil slingrer sig smukt frem langs kysten, og det er dramatisk, når Atlanterhavet møder Det indiske Ocean.

Store portioner og opfriskende vine

I Sydafrika findes der masser af udmærkede restauranter. Maden er ikke bare god, den er også meget billig, og servicen er fantastisk. En tre-retters middag med vin og kaffe kan du få for mellem 150 og 200 kroner. De udsøgte vine er et yderligere plus. Stellenbosch, Franschoek og Paarl er vigtige vindistrikter, som man bør besøge.

Shopping for alle

I de større byer finder du store shoppingcentre i forskellige prisklasser med alt fra tøj til sko til indretning. De lokale markeder er meget velbesøgte. Her finder du smukt håndværk specielt i træ, textil og keramik. Naturligvis skal du prutte om prisen, men det gælder kun på markederne.

Børnene skal med på eventyr

I Sydafrika er børn mere end velkomne. De velorganiserede naturreservater, elefantparkerne, krokodille- og strudsefarmene er nemme at komme til på egen hånd. I og rund om de fleste byer findes der dejlige museer, gallerier, akvarium og dyreparker for både store og små. Er du eventyrlysten, kan du dykke med hvide hajer og prøve bungy-jump. Valuta: 1 sek = 0,75 rand Sprog: (11 officielle) Engelsk klarer man sig udmærket med Tidsforskel: 1 time, vintertid Flyvetid: ca. 12 timer, mellemlanding i Europa

Læs mere

Skjul

Vis kort