Søg og book rejse

search
Trondheim
» Vores rejsemål » Norge » Norske byer » Trondheim

Trondheim i Norge

I Trondheim er der et rigt kulturliv og et stort udvalg af butikker, restauranter, caféer samt flere sjove aktiviteter til dig, som du kan vælge mellem.

Trondheim i Norge

Trondheim (eller oprindeligt Trondhjem eller Nidaros) er hovedbyen i Trondheims kommune og Sør-Trøndelag fylke i Norge. Trondheim består af bydelene: Midtbyen, Østbyen, Lerkendal og Heimdal.

Er du interesseret i at shoppe? Så er Trondheim det perfekte rejsemål for dig. Byen er kendt for at have mange dejlige, uafhængige nichebutikker samt flere store centre. Her finder du alt fra smukt designet tøj til traditionelle håndværkere. Byen har et rigt kulturliv og har også et stort udvalg af restauranter, caféer og forskellige aktiviteter for hele familien. Uden for byen er der en smuk natur, du kan udforske. Enten ved vandreture eller på ski.

Det kan du gøre i Trondheim

Hvis du er på ferie med familien og elsker at bade? Så er Pribadet i Trondheim det bedste! Her samles store og små for at nyde det store herlige poolområde, hvor der venter mange badeeventyr. I Pirbadet er der bassiner til dem, som ønsker meget aktivitet, liv og bevægelse samt mere beskyttede bassiner til dem, som vil have ro.

En anden måde at udforske byen på er ved at tage på sightseeing med båd. Her kommer du på en behagelig bådtur fra Ravnkloa gennem kanalerne, Nidelven og den smukke fjord for at glæde sig over de bløde rolige bølger. Du får ikke kun et herligt overblik over byen men også muligheden for at se en del af Trondheims seværdigheder, f.eks. bryggerne Old Town Bridge, Munkholmel, Ilsvikøre og Skansen.

Der er flere historiske bygninger i det centrale Trondheim. To af disse er den middelalderlige gotiske katedral Nidarosdomen og Kristianstens fæstning. Nidarosdomen blev bygget i 1070 og er i dag en luthersk katedral og forsamlingskirke. Den opfattes ikke kun som en populær turistattraktion, men den fungerer også som et vigtigt mål for mange pilgrimme på deres lange pilgrimsvandringer. Hvis du derimod vil finde en smuk udsigt over det centrale Trondheim, fjorden og de mange fjelde, så er Kristianstens fæstning fra 1681 et besøg værd.

Sådan kommer du frem

Det er nemt og hurtigt at rejse tyil Trondheim. Vej E6 kører lige uden for byen. Den klassiske norske bådrute Hurtigruten srjler forbi og flere jernbaner samles i Trondheim. Jernbanelinjerne Nordlandsbanen og Meråkerbanen går bl.a. gennem byen, hvor Mittnabotoget går videre til Östersund og Sundsvall. Her er også en international lufthavn, Værnes, som gør det nemt og hurtigt at komme dertil. Når du er i Trondheim, er der gode forbindelse med både bus og sporvogn, hvilket gør dine udflugtsmål inden for byen mere overkommelige.