Søg og book rejse

search
Svolvær
» Vores rejsemål » Norge » Norske byer » Svolvær

Svolvær i Norge

Rejs til det smukke Svolvær, og opdag det unikke Fløyfjellet.

Svolvær i Norge

Svolvær er den centrale by for hele øgruppen Lofoten og ligger på øen Austvågøy langs den kendt Lofotsvæg i den nordlige del af Norge. Svolvær hører til Vågan kommune, Nordland fylke. Op ad byen ligger det særprægede bybjerg Fløyfjellet eller Fløya med alpen Svolværgeita og de to bjergtoppe, som ligner to horn, der peget lige op i luften.

Det er nemt at komme dertil, da lufthavnen Helle kun ligger 6 km fra Svolvær. Her kommer rejsende for at nyde Svolværs smukke nærmiljø, men også for at udforske byen. Her finder du bl.a. Magic Ice (et isgalleri og bar), Kultucenter og Loften Akvarium.

Det er muligt at vandre eller "gå på tur" i området omkring Fløya. Fra Svolvær er der kun et par km bjergvandring til de smukke bjergformationer. På vejen op passerer du Svolværgeita, hvor du kan standse og nyde naturen og den fantastiske udsigt over Svolvær, Austnesfjorden, Oddvær, Storemolla og havet. Hvis du kan lide eventyr er der flere klatrevægge op til toppen af fjeldet. Her ligger den største udfordring af dem alle - nemlig at hoppe mellem Svolværgeitas to horn.

Om vinteren er det et populært rejsemål for skiferie. De snedækkede fjelde byder på flere aktiviteter. Ud over at stå på ski og snowboard kan du teste andre vinteraktiviteter: kørsel på snescooter, skøjteløb, køre i slæde og snowtubing.