Søg og book rejse

search
Ålesund
» Vores rejsemål » Norge » Norske byer » Ålesund

Ålesund i Norge

Norges smukkeste by med omgivelser, der er på verdensarvslisten - Ålesund.

Ålesund i Norge

Ved indkørslen til Geirangerfjorden finder du den smukke jugendby Ålesund. Byen er geografisk placeret i Sunnmøre i Norge og tilhører Ålesunds kommune i Møre og Romsdal Fylke. Ålesund rangeres som Norges smukkeste, og det omkringliggende miljø er så unikt, at det er med på UNESCOs verdensarvsliste. Kombinationen af Ålesunds skærgård og den omkringliggende smukke natur med fjelde og fjorde gør dette sted til et uovertruffent rejsemål.

Aktiviteter

Her er et bredt udvalg af butikker, caféer og restauranter samt flere kulturelle aktiviteter at vælge mellem. I byen arrangeres koncerter, teaterforestillinger samt kunstudstillinger og oplevelsescentrum, du kan se. I området omkring Ålesund har du også mulighed for flere dejlige naturoplevelser. Her kan du opdage fjeldområdet i båd i de dybe fjorde, padle i kajak, vandre og gå på fjeldtur. Om vinteren er der sneklædte bjergtoppe i Geirangen og Sunnmøre lige uden for Ålesund med fantastisk ski- og snowboar-løb.

Opdag Geirangerfjorden

Fjorden Geiranger kan beskrives som en af de mest unikke i Norge. Med Geirangerfjordens høje bjergtop, smukke udsigt, 15 km lange sjældne S-form, vandfald og dybe vandfyldte fjelddale har du her en enestående turistattraktion. En smuk naturoplevelse året rundt.

En anden måde at udforske Geiranger-fjorden på er til søs. Fra marinaen i Geiranger til den lange fjorde og videre til grænsen, hvor Geirangerfjorden møder Sunnylvsfjorden, er der arrangerede bådture. Du kan vælge at tage med sightseeingbåd, færge eller hurtigere både. Under turen kan du betages af de fantastiske udsigter fra soldækket samt lytte til guidens historiske beretninger og andre nyttige oplysninger om fjeldet. Båden lægger også til anker ved flere dejlige havnepladser. En af disse er Skageflå, hvor du kan tage en kort gåtur i området.

Hvis du i stedet ønsker at komme frem i Geirangerfjorden på egen hånd, så er kajakken det perfekte valg. Det er en magisk oplevelse at stille kommer frem i fjorden med en vidunderlig natur i baggrunden. Her er også guidede kajakture både på korte og lange strækninger.