Søg og book rejse

search
Saint-Étienne
» Vores rejsemål » Frankrig » Rhône-Alpes » Saint-Étienne

Saint-Étienne i Frankrig

Her kan du nyde byens store udvalg, restauranter, seværdigheder og museer.

Saint-Étienne i Frankrig

Saint-Étienne i departementet Loire, i Frankrig, ligger ca. 60 km sydvest for Lyon. Byen er opkaldt efter helgenen Stefanos, hvilket på fransk hedder Saint-Étienne.

I byen spiller kultur og fornøjelser en central rolle i harmoni med de smukke omgivelser. I centrum er der flere restauranter, seværdigheder og museer, du kan besøge. Året rundt arrangeres flere arrangementer i form af festivaler, markeder og forestillinger.

Kultur og fornøjelser

Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole har en af de største samlinger i Frankrig af moderne kunst og arrangerer flere udstillinger jævnt fordelt over året. Hvis du søger en spændende rumoplevelse kan Planétarium de Saint-Etienne anbefales. Her kan du vælge mellem at se film i 2D og 3D med 360 grader. Du får en guidet tur gennem den stjerneklare himmel og lære om ”The Big Bang” samt de forskellige planeter.

Fodbolds-EM 2016 i Saint-Étienne

I centrum ligger Nouveau Geoffroy-Guichard-stadion (stade Geoffroy-Guichard), hvilket er Saint-Étienne store fodboldsstadion. Fra den 10. juni til den 10. juli 2016 vil i EM i fodbold blive arrangeret her. Det vil indebære festligheder i hele byen, så glem ikke at rejse til Saint-Étienne for at se den store fodboldbegivenhed!

* Saint-Étiennes omgivelser*

I det nærliggende naturområde (ca. 5 km uden for centrum) ligger Pilat-parken (Parc Naturel Régional du Pilat) med flere dejlige vandrestier. Landskabet består af skov, bjerge, dale og frodige vinmarker med små, slingrende grus- og asfaltveje. Perfekt terræn til vandring og cykling. Af de slingrende kanaler og floder er den nemt at padle i kano eller fiske. Et besøg i Pilat-parken gør, at du kan lade dine batterier op og få en pause fra byen.

Vest for Saint-Étienne, ved floden Loire, ligger det smukke slot Château d’Essalois fra slutningen af 1500-tallet. En populær turistattraktion i regionen.