Vores rejsemål » Frankrig » Den Franske Riviera » Saint Tropez
Saint Tropez

Saint Tropez

Jetset-liv og smukke udsigter

Søg og book rejse

search

Saint Tropez

St. Tropez er kendt for sin skønhed og sit smukke lys, men også i flere årtier som mødeplads for internationale jetsettere. Til trods for at befolkningen mangedobles om sommeren har St. Tropez ikke mistet karakteren af en malerisk fiskerby. Omkring Place des Lices er der trængsel i udendørsserveringen. Man ser lokalbefolkningen spille boule og i de smalle gyder finder du mindre butikker og restauranter. Gå en tur ved havnen, og beundr de "store" småbåde, som ligger der med agter mod kajen. Her leves det eksklusive natteliv op i juli og august.

Gassin Gassin er en middelalderby, som ligger som en lille perle højt over Middelhavet ca. 10 km fra St Tropez. Byen anses som en af Frankrigs smukkeste! Det siges, at Gassin og nærliggende Ramatuelle oprindeligt blev grundlagt for at slippe for piraterne, som før i tiden hærgede vildt i Middelhavet. Når du først gang kommer op til Gassin, slås du først af den utrolige udsigt over St. Tropez-bugten og de omkring liggende bjerge. Og det er en oplevelse så senere at gå rundt i gaderne og stræderne, hvor du kastes tilbage i tiden. Hold udkig efter en gade, som hedder L'Androuno. Den påstås at være den smukkeste gade i verden! Gassin er det perfekte mål for en dagsudflugt med lidt kultur og en god frokost eller middag i en af byens utallige små restauranter.

Port Grimaud Længst inde i bugten ligger Port Grimaud, der er en meget speciel by bygget som et Venedig i miniature. Her kantes kanalerne af små pastelfarvede huse og "piazzaerr". Port Grimaud er frugten af en arkitekts drøm i 50'erne, og i dag er det et populært udflugtsmål både for turister og de fastboende.

Strande og middelalderbyer Området har mange finde sandstrande, både inde i bugten og på den anden side af St. Tropez-halvøen. Mest kendt er den fem kilometer lange Plage de Pampelonne, som ligger nogle kilometer vest for St. Tropez. Her blander sig eksklusive "Plages", som også fungerer som restaurant og natklub, sig med almindelige offentligt strandafsnit. Tag også på en udflugt til nogen af de middelalderlige byer, som ligger smukt oppe i bjergene. To favoritter er Ramatuelle og Gassin, som begge ligger højt og har en fantastisk udsigt over havet og det smukke landskab.

Sådan kommer du frem

Med fly: Fra lufthavnen i Nice er transportmulighederne til St. Tropez og de omliggende byer meget begrænsede. Se www.nice.aeroport.fr. Vi anbefaler, at du lejer en bil,som du kan hente og aflevere i forbindelse med dit fly.

I egen bil: Følg blot den "blå vej".

    Læs mere

    Skjul

    Vis kort