Topbillede - Sikkerhedsrutiner

Sikkerhedsrutiner

Begrænsninger i inhold af håndbagagen

Opdateret 24/10-06
Fra og med den 6. november 2006 er der nye regler for væsker i håndbagagen ved rejser inden for EU (inklusive Norge, Island, Schweiz og Liechtenstein). Nu må man kun ved rejser inden for EU medtage begrænsede mængder (max. 100 ml) væsker (drikkevarer, kosmetik, hårprodukter og andre væsker med gele-lignende konsistens) gennem sikkerhedskontrollen. Beholdere (flasker/tuber/dåser) må max. indeholde 1 dl hver, og de skal placeres i en gennemsigtig genforseglbar enliters plastikpose. Poserne, som alle beholdere skal pakkes ned i, fås i lufthavnene. Denne pose skal separat vises ved sikkerhedskontrollen. Udover dette må du medtage medicin, børnemad og væsker, som indgår i særlig diæt, der skal indtages under rejsen. Reglerne gælder altså bare håndbagagen og ikke den indcheckede bagage.

Fra den 26. september 2006 gælder følgende regler for rejser til og fra USA (undtagen rejser med British Airways og ved mellemlanding i London).Man må medtage drikkevarer, kosmetik, hårprodukter og andre væsker med gele-lignende konsistens som er indkøbt i Tax Free-butikkerne i lufthavnen. Toiletartikler (max. 3 dl), der ikke er købt i lufthavnens Tax Free-butikker kan tages med gennem sikkerhedskontrollen. Dog skal disse være forudindpakkede i en gennemsigtig genforseglbar enliters plastikpose. Større mængder flydende medicin, børnemad eller anden væske, som indgår i en medicinsk behandling og som skal anvendes/indtages om bord er tilladt, men skal anmeldes separat ved sikkerhedskontrollen. Skal du indføre større mængder, bør du kontakte det flyselskab, du rejser med, for at høre om deres regler.

 

Det her må du IKKE tage med i kabinen til USA

Hårprodukter som shampoo/balsam, hårgelé

Tandpasta

Mad og drikke

Kosmetik i gelé-lignende form

Andre væsker med gelé-lignende konsistens

Lightere

Undtagelse: Rejsende småbørns mad og drikke. Receptpligtig medicin, insulin og anden vigtig medicin, som ikke er receptbelagt.

 

Det her må du tage med i kabinen

Tegnebog

Nøgler

Elektronik, f.eks. MP3, computer, DVD, kameraer mm.

Rejsedokumenter, f.eks. billetter, pas mm.

Receptpligtig medicin også i flydende form dog max. 50 ml

Brille og solbriller dog ikke etuiet

Kontaktlinsebeholder dog ikke linsevæsker

Børnemad og vælling.

Vællingen skal først smages af en af forældrene

Bleer og hygiejneprodukter, f.eks. tamponer/bind, lommetørklæder og kosmetik i fast form.


Ved afrejse eller mellemlanding i Storbritannien må du medtage drikkevarer, kosmetik, hårprodukter og andre væsker med gele-lignende konsistens samt alle øvrige produkter som er indkøbt i lufthavnens Tax Free-butikker til alle slutdestinationer uden for USA:

På grund af de meget strengere regler og de øgede sikkerhedskontroller i lufthavnen anbefaler flyselskaberne, at USA-rejsende er i lufthavnen mindst 3 timer før planlagt afgangstid.

Flere oplysninger (på engelsk) http://www.tsa.gov/press/happenings/threat-change.shtm

Tilbud & Kampagner