Søg og book rejse

search
Hamburg
» Vores rejsemål » Tyskland » Hamburg Bundesland » Hamburg

Hamburg i Tyskland

Storbyen ved Alstern

Hamburg i Tyskland

Den grønne by med egen indsø er vores nærmeste rigtige storby, fordi du altid kan finde noget nyt at tage dig til. Kunst og kultur af højeste klasse, fine restauranter, forlystelser, udsøgt shopping med mange seværdigheder, som byens 1200-årige historie har efterladt. Vælg turen via Helsingborg og Rødby-Puttgarden eller med natfærgen fra Göteborg til Kiel.

Rundt om søen Alster. Alstersee er et paradis for sejlere, roere og padlere, og søen blev allerede opdæmmet i 1200-tallet. I dag nyder man gerne en "Alsterwasser" - øl med lemonade - som frisker op på en varm sommerdag. Tag på en Alster-rundtur, byrundtur på vandet. Dampbåde starter fra den smukke Jungfernstieg med sin færd over søen og ind i kanaler. De byder på en fortryllende udsigt over byens silhuet. En gåtur rundt om Alster er en behagelig og interessant oplevelse. Hamburg har i alt 2453 broer! Sammenlign det med byer, som anses at have mange broer: London har kun 850, Amsterdam kun 600 og Venedig har faktisk ikke flere end 400 broer.

God mad, shopping og lidt synd. Stort shoppingudvalg fra Neuen Wall over pragtboulevarden Jungfernstieg og frem til indkøbstemplet Europa-Passage, paradegaden Mönckebergstrasse og 14 shoppingcentre i den indre by. Også med hensyn til mad og drikke, så er Hamburg langt fremme. Det er en af de tyske byer, der har fået flest Michelin-stjerner. „Auf der Reeperbahn nachts um halb Eins...“ (på Reeperbahn kl. halv et om natten). Sømandsromatikken, som den engang blev sunget, hører til Hamburgs identitet. Romantikken kompletteres med erotikken langs "det syndige strøg" som Grosse Freiheit (den store frihed).

Den grønne by. I Hagenbecks dyrepark bor aber, tigre og andre dyr i generøst anlagte anlæg, som er indrettet i overensstemmelse med de naturlige livsforudsætninger. Den seneste attraktion er oplevelsesakvariet. Gå på ekspedition, og dyk ned i tropernes dybeste søer, den subtropiske urskov og hemmelige huler og grotter. Midt i byen ligger den berømte "Planten und Blumen", som er et herligt fritidsområde med botanisk have og Europas største japanske park. Parksøen med vandlysorglet er imponerende. Fra maj til september opføres vandspil om dagen, og farveglade vandlyskoncerter om aftenen.

* SEMBO KAN LIDE* * Hamburger DOM.* Nogle gange om året finder du alt fra karruseller til højteknologisk attraktioner på Heiligen-Geist-marken tæt på Reeperbahn, og der er sikkert også mad, øl og underholdning til alle aldre.

* Hamborgs havns 821. fødselsdag.* I 1189 blev Hamborgs havn grundlagt, og det fejres hvert år i begyndelsen af maj. Der er mange aktiviteter til søs, til lands og i luften omkring havnen. Der er mange højdepunkter, f.eks. mødet med de smukkeste og største sejlskibe i verden. Og sjove fornøjelser og underholdning for hele familien.

* SchlagerMove Hamburg* Kærlighedens festival i bydelen St. Pauli. Eller ”Alsang i Sankt Pauli” med 60- og 70-ernes tema om peace, music & love. Det er en fordel at have løst tøj og stemme på.

* Alstervergnügen* Denne gadefestival arrangeres i Hamborgs indre by rundt om søen Alster. Hvert år kan man opleve forskellige udstillinger, sportsbegivenheder og musikforestillinger. Hver aften ved ti-tiden konkurrerer forskellige lande i kombination af musik og fyrværkeri.

* Julemarkeder i Hamborg* Op mod 13 forskellige julemarkeder bydes der på i Hamborg 25/11 - 23/12 2013. Julemarkederne skabes med hanseatisk eller historisk tema. Eller mere som fest, hvis man besøger julemarkedet på Reeperbahn, der kaldes et "erotisk julemarked".