Søg og book rejse

search
Stralsund
» Vores rejsemål » Tyskland » Mecklenburg-Vorpommern » Stralsund

Stralsund i Tyskland

Den levende hansestad Stralsund.

Stralsund i Tyskland

Allerede ved ankomst til Stralsund via Rügen-broen kan man se silhuetten med de smukke gotiske kirker og andre middelalderbygninger, som har præget Stralsunds udvikling og gjort byen til en besøgsmagnet. Der er en skøn fornemmelse af at opleve den gamle by i Stralsund og slentre nede ved havnen og indånde den friske havluft. Byen Stralsund tilhørte Sverige i perioden 1648-1815. Her finder du et forunderligt stort antal historiske bygninger og hyggelige gamle gader, som i årenes løb har overlevet mange krige. Lige op ad hinanden ligger det gotiske rådhus og den over 750 år gamle Nikolai-kirke. På grund af flyangreb blev kirkens altre under 2. verdenskrig taget ned og lagt i kasser, som blev opbevaret hos en landmand i nærheden. Da alteret efter krigen skulle sættes op igen, manglede man ca. 80 figurer. Børnene på gården indrømmede, at de havde brugt "dukkerne" som legetøj.

Ozeaneum. Gå ikke glip af byens fine marinemuseum. Se mere på www.ozeaneum.de

Hansedom. Her i Stralsund ligger et af de fineste badelande i Tyskland. Skønt oplevelsesbad for hele familien! Og de voksne kan nyde et fint spa-anlæg med saunalandskab. Book Wyndham Stralsund HanseDom hos os, så indgår entré til badelandet.

Omgivelserne. Det er tæt på Rügen med dette helt unikke naturlandskab. Naturreservatet Nationalpark Jasmund med de hvide klinter, som er kendt siden Caspar David Friedrichs tid. De ligger på øens nordøstlige side. Man kan sole sig og bade i Østersøens vand ved en af de mange strande. Mod øst ligger øen Usedom, og mod vest ligger halvøen Fischland-Darß-Zingst. Hver dag forlader udflugtsbåde Stralsund og sejler til øen Hiddensee. Eller til Zingst, det amfibiske naturreservatet Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft. Her er alt det, som Østersøens kyst kan byde på, samlet på et sted. Man oplever et af landets smukkeste og biologisk mest værdifulde områder. "Bodden"-landskabet mellem Fischland-Darß-Zingst og Hiddensee er et af de få bevarede oprindelige områder i Mellemeuropa med en naturlig kyst, som hele tiden forandres. Ingen andre steder ligger stejle og lave kyststrækninger, landtunger som "Nehrungen", strandsøer, "Bodden"-bugter og strande så tæt på hinanden.

Minder om Sverige. En gåtur gennem hansestaden er en promenade gennem 200 år, hvor den tilhørte Sverige, og det kan mærkes. Statuen af Gustav II Adolf i rådhusets søjlegang minder en om 30-årskrigen, hvor Stralsund med støtte fra den svenske konge succesfuldt trodsede den sejrrige feltherre Wallenstein. Og lige ved indkørslen til Stralsund, hvor den gamle by begynder, er en mindetavle over Karl XII, som tilbragte et helt år af sit liv i hansestaden.

Julemarked. Der arrangeres en fin "Weihnachtsmarkt" i Stralsund 29/11 - 23/12 2013.