Søg og book rejse

search
Istanbul
» Vores rejsemål » Tyrkiet » Storby » Istanbul

Istanbul i Tyrkiet

En af Europas mest fascinerende byer!

Istanbul i Tyrkiet

Hvis du vil have en eksotisk og spændende weekend, så skal du rejse til Istanbul. Her mødes Europa og Asien i en pulserende verdensmetropol med 12 millioner indbyggere.

I Istanbul mødes du af krydderduftende basarer, kalden til bøn fra minareterne og paladser, som udstråler en overdådig pragt og rigdom. I den moderne bydel Taksim er der elegante butikker, trendy caféer og et livligt natteliv. Istanbul er så anderledes og så fascinerende, at vi kan love dig en omtumlende oplevelse.

Moskéer og kirker Hvis du søger kultur, er Istanbul et levende museum. Her er de store moskéer og de monumentale sultanpaladser, som giver et indblik i en fremmed verden af pragt og rigdom. Istanbuls ældste bydel, Sultanahmet, har trange stræder og mørke gyder. Her er Den blå Moské, kirken Aya Sofya (Hagia Sofia) og de tidligere sultaners overdådige bolig, Topkapi-paladset. Oplev det moderne Istanbul ved at gå over Galata-broen til bydelen Karaköy, hvor du kan tage metroen op ad den stejle bakke til paradegaden Istiklal Caddesi.

Basarer og mærkevarebutikker I Istanbul er der store basarer med lange markedsgader under tag. Handelspladser som myldrer af mennesker, og hvor du hele tiden fristes af energiske sælgere. Den mest kendte af dem er "Den store Basar", der ligger inden for gåafstan fra Sultanahmet. Her er 4000 bod-lignende butikker, som sælger antikke tæpper, guld, juveler, klokker og meget mere. Et rigtigt drømmested, hvis du vil prutte om prisen. Shopping i vestlig stil finder du på hovedgaden Istiklal Caddesi. Her finder du mærkevarebutikker og det tyrkiske luksusvarehus Vakko. Et andet område for eksklusiv shopping er den velbjergede bydel Nisantasi lidt uden for centrum.

Kebab og luksusspisesteder For den madinteresserede er Istanbul også en stor oplevelse. Her finder du simple "huller i væggen", frokostrestauranter og trendy gourmetrestauranter. Kebab finder du naturligvis i flere forskellige former - klassiske Döner Kebab, Sis Kebab med små bidder fårekød på et spyd eller Adana Kebab af lammefars smagt til med chili - for bare at nævne nogle slags. Du må ikke gå glip af nogle ”Meze” - lækre småretter, som man indleder måltidet med. De seneste år har flere udenlandske stjernekokke slået sig ned i Istanbul, hvilket gør, at du i dag også kan spise fransk, italiensk, kinesisk og "cross-over".

Bosporus-kryds eller udflugt til Asien? Istanbul omgives og deles af tre vandområder - Marmara-søen, Bosporus og Det gyldne Horn. Fra Eminönu går der færger op ad Bosporus til Besiktas. Færgen stopper flere steder både på den europæiske og asiatiske side. Til Istanbuls asiatiske del kommer du nemmest med båd fra Eminönü eller Karaköy. Den livligste asiatiske bydel er Kadiköy. Her er en kosmopolitisk stemning til trods for få turister. Den butiksfyldte shoppinggade hedder Bagdat Caddesi her. Her finder du også masser af restauranter og barer.

Sembo kan lide Changa - en kendt luksusrestaurant, som drives af new zealænderen Peter Gordon. Tæt på Taksim, www.changa-istanbul.com.

Hotel Marmaras Panoramabar - Tag en drink, mens du kigger ud over byen med over 12 millioner indbyggere fra 17. sal. Der er også gourmetrestaurant. Taksim-pladsen.

Krydderibasaren - for at få en orientalsk oplevelse. Far vild i basarens gange, og oplev duften af safran, mynte og søde sager. Eminönu lige ved Galata-broens landgang.