Søg og book rejse

search
Koh Chang & Koh Kood
» Vores rejsemål » Thailand » Sydøstlige Thailand » Koh Chang & Koh Kood

Koh Chang & Koh Kood i Thailand

Thailands smukkeste ø?

Koh Chang & Koh Kood i Thailand

Øen Ko Chang er en stor, herligt frodig og grøn ø. Havet er turkis og palmerne når næsten ned til vandkanten.

Her er virkelig smukt! Variationen af træer og vækster savner modstykke i Thailand. Langs kysten breder strandene sig ud. Hvide, lange og indbydende. Ko Chang hører til nationalparken ”Ko Chang National Marine Park”. Den indre del af øen er næsten uberørt, og terrænet er svært fremkommeligt. Der går en asfalteret vej næsten rundt om hele øen, og den bliver smallere jo længere mod syd, du kommer. Vejen går op og ned med skarpe kurver og er rigtigt sjov, hvis man ikke har travlt. Men passerer små byer, hvor lokalbefolkningen sælger sine varer fra boder langs vejen, små restauranter og mange skilte som viser vej til forskellige hoteller og resorts.

Se dig om på øen Ko Chang oplever en helt eksplosionsagtig udvikling. Butikker, restauranter og barer dukker op langs hovedvejen med rasende fart. Det, som for et par år siden var øde og tomt, står nu med fine nye hoteller og resorts. Den største by på en hedder Khlong Son og ligger længst oppe i nord på øen, tæt på færgelejet. Det er en lille og søvnig by med et informationskontor om nationalparken. Langs White Beachs centrum, som er øens turistcentrum, ca. 5 km syd for Khlong Son er der butikker, købmand og apotek og det meste, du kunne tænke dig at købe på ferien. Ved Klong Prao-stranden er der også et centrum men med mindre udvalg. Som på de fleste andre steder i Thailand tager man sig nemmest og billigst frem med ”sofabilerne”, songthaew, der standser langs hovedvejen på øen.

Vidunderlige strande Øens bedste strande ligger på vestkysten. Den hvide strand White Sand-stranden, er 5 km lang med kokospalmer og mange mennesker. Stranden ved Coconut Bay (Klong Phrao-stranden) 5 km længere mod syd regner for den bedste og her er mindre trængsel. Også den næste strand mod syd, Hat Kai Bae, er meget fin og her er endnu roligere. Hvis man ikke vil ligge stille på stranden, kan man tage på udflugt til øens indre, til vandfaldet Nam Tok Tan Mayom, sejle med båd til nogle af småøerne uden for Koh Chang, dykke eller snorkle og gå til Thai-boksning om lørdagene. Det er helt sikkert, at feriedagene på Koh Chang bliver en herlig oplevelse.

SEMBO KAN LIDE - Snorklingsudflugterne til de eksotiske øer Ko Wai og Ko Rang. - Fiskerestauranten Chaolay i fiskerbyen Bang Bao, hvor alle huse er på pæle. - Svømme med delfinerne. Heldagsudflugten til Chantaburi på fastlandet.

REJSEMÅLSFAKTA FLY: TRANSFER: Transfer til Ko Chang med bil tager ca. 4,5 - 5 timer (ca 350 km fra Bangkok) og det sidste stykke ud til øen med færge på ca. 35 min. Den sidste båd ud til Koh Chang går ca. kl. 19.00. Man kan også flyve indenrigs til Trat fra Bangkok, ca. 1 time plus en kort transfer til færgelejet samt færgeoverfart. Så oplever man også Trats lufthavn, som er en charmerende åben historie lige uden for byen. TRANSPORTMIDLER: Sofabusser og taxa til en billig penge. Du kan leje en motorcykel til ca. 150 THB/dag. BADEMULIGHEDER: Små herlige strande med kridthvidt og blødt koralsand. Kraftig ebbe og flod. Stærke vinde fra havet og ind mod land kan forekomme både på fastlandet og på øen. Det bidrager til, at affald hurtigt kommer op på strandene. MINDST REGN: december