Søg og book rejse

search
Phuket
» Vores rejsemål » Thailand » Sydlige Thailand » Phuket

Phuket i Thailand

Bløde sandstrande og masser at foretage sig.

Phuket i Thailand

Phuket er kendt for sine kilometerlange, bløde sandstrande, krystalklart hav, strålende sol og masser af vandsport. Her veksler et internationalt køkken med hyggelige thairestauranter, shopping fra bras til kvalitetsvarer, og der findes et forlystelsesliv, der passer til både børnefamilien og dem der vil feste igennem.

Strand efter strand Phukets vidunderlige strande hænger næsten sammen - som på en perlekæde. I syd ligger den fine Kata Beach med en bred og lavvandet strand, som passer børnefamilien som hånd i handske. Lige nord for finder du Karon Beach, en anden favorit blandt børnefamilierne. Stranden føles næsten uendelig med små, bløde klitter og meget vandsport. Yderligere et stykke nordpå ligger Patong Beach, som er en lang sandstrand med det hele og højt tempo. Godt 10 km nord for Patong ligger fine, lange Kamala Beach Her findes solstole langs stranden og en hyggelig by samt det populære Fantasea. Kamala Beach er meget populær blandt børnefamilier. Tættere på lufthavnen, ca. 5 km nord for Kamala Beach ligger Surin Beach. Stranden er meget fin med flere lokale restauranter og barer, mens udbuddet i øvrigt er begrænset. Mellem de forskellige strande og byerne kommer du let med sofabus eller taxi.

Børnevenligt eller bartæt? I Kata findes flere centre med butikker, skræddere, restauranter og barer. Populært er Kata Center Point, et indkøbscenter som også fungerer som samlingssted om aftenen. Charmerende Karon er noget større og har også et bredere udbud af det meste. Her findes flere udflugtsarrangører, et hav af skræddere samt nogle gode og billige optikere. Patong er livligst med utallige restauranter, barer og forlystelser - flere af dem af tvivlsom interesse for børnefamilien.

Masser at lave Du kan nemt på egen hånd tage lokalbussen til "hovedstaden" med samme navn som øen. Phuket by har i historien fungeret som et vigtigt handelsknudepunkt for arabere, indere og portugisere. I den ældre del findes stadig bygninger i portugisisk-kinesisk stil. Et besøg være er templet Saan Jao Sang Tham, kilet ind for enden af en smal gyde (tæt på Th Phang-Nga). Er du i byen, må du heller ikke gå glip af det lokale marked på Th Ranong. Det er let at booke (men sommetider svært at vælge imellem) den overflod, som tilbydes på stedet. Hvad med f.eks. at padle frem i en Sea Canoe, smal gummikano, som padles af sted i grupper, trygt, bekvemt og altid betagende smukt. En klassisk sejltur går til Phang Nga, øverdenen rundt om James Bond-øen. En anden udflugtsø er den fantastisk smukke Virgin Island eller Kho Kai Nai. Der sejler speedbådene hen, og du mødes af hvidt, blødt sand og krystalklart vand.

Mad og shopping Her kan du spise thai, indisk, italiensk, svensk - en herlig blanding af mange forskellige køkkener og smagsindtryk. Efter nogle dage har du sikkert fundet netop din favoritrestaurant, måske langs stranden eller i en krog, hvor du knapt kan finde tilbage igen. Rejser du med børn, får du altid ekstra opmærksomhed. Lige så kolossalt er udbudet af shopping og natteliv. Vælg og vrag og glem ikke at prutte. Kata og Karon er perfekte til børnefamilien, mens Patong måske passer bedst til de lidt yngre med større krav til fest og ballade. Patongs centrum er nu beriget af et stort nyt shoppingcenter, Jungceylon, som bestemt er værd at besøge.

SEMBO KAN LIDE Stranden "Laem Singh", svær at finde, men bare nogle minutter fra Patong Beach. Brat vej neden for en skråning. Besværet værd - stranden er toppen. - Forlystelsesparken Fantasea i Kamala - shows, restauranter og shopping - alt inden for samme område. Kun om aftenen. - Radsada Handmade. Fantastisk klæde fra forskellige dele af Sydøstasien. Lidt dyrere. Rasada Road 29, Phuket by - Valgmulighedernes Phuket - noget for enhver smag og tegnebog og med kort afstand imellem.

VÆRD AT VIDE Phuket lufthavn ligger ca. 25-40 km fra de forskellige strande. Du kan tage med minibusser som kører mellem lufthavnen og de forskellige strande. Pris fra ca. THB 100,-/pers./vej. Kombinér opholdet i Phuket med det rolige Khao Lak. Transfertid Phuket lufthavn til Khao Lak ca. 1 time. MINDST REGN: december - februar