Søg og book rejse

search
Koh Lanta
» Vores rejsemål » Thailand » Sydlige Thailand » Koh Lanta

Koh Lanta i Thailand

Herlige strande og venlige mennesker.

Koh Lanta i Thailand

På den afslappede ø, Koh Lanta, finder den stressede fred, de nygifte romantik og børnefamilierne de fine lavvandede strande. Her er velsmagende mad og rundt om på øerne er der godt snorkelvand og fine dykkerpladser. Shopping er derimod begrænset, og om aftenen er her roligt.

Strandliv hele dagen lang Ko Lanta er en idyllisk ø med meget fine, lange, brede og næsten uberørte strande. De to kilometer lange Klong Dao-strand længst oppe på øen, nærmest byen Saladan, er bred, lavvandet og børnevenlig. Her ligger de fleste af vores hoteller. Lige mod syd følger den fine Long Beach-strand med lysegult finkornet sand. Den er til trods for navnet noget kortere end Klong Dao-stranden. Lidt længere mod syd finder du Klong Khong Beach med masser af klipper og sten. Hvis du ønsker rigtigt godt snorkelvand, skal du tage på udflugt til nogle af de mindre øer rundt omkring. På de fleste strande kan du leje kajak og dykkerudrustning.

Afslappet, roligt og smukt Sembos hoteller på Ko Lanta ligger på den største ø, Ko Lanta Yai, hovedøen i en gruppe på 15 øer lige syd for Krabi. Den nordligste og livligste by på øen, Saladan, ligger nærmest færgelejet og føles meget thailandsk. Her er tre, fire gader, og det er her, du skal komme, hvis du vil shoppe lidt og få et noget større udvalg af restauranter.

Foretag dig noget på egen hånd Øen Ko Lanta Yai er lang og smal med lave skovbeklædte høje og fine strande langs vestkysten. I de indre dele avles gummi, frugt og cashew-nødder. Langs vestkysten går hovedvejen, som bliver smallere og dårligere jo længere mod syd, du kommer. Da trafikken på øen stadig er noget roligere end i andre dele af landet, kan man med fordel leje en knallert og udforske øen på egen hånd.

Lokalt, malerisk og very Thai Det meste på Koh Lanta sker på eller tæt på strandene. Her finder du små lokale thai-restauranter, nogle barer og anden lokal fornøjelse. Det er meget malerisk at sidde og spise på pælehuse i byen Saladans havn. Stederne er ganske enkle og menuen er kort, men du får udmærket mad og oftest en fin udsigt over vandet og havnen. Der er fisk og skaldyr, det drejer sig om her. Du finder, at det meste af shoppingen foregår i Saladan. Udvalget er noget ensidigt og mest koncentreret på tøj, forskellige souvenirer og dykkerudrustning.

SEMBO KAN LIDE - Koh Lanta. Stilheden og den afslappede stemning på øen. Den begrænsede biltrafik. De lange sandstrande. Man finder ikke en børnevenligere ø. -Snorkling ved øen Ko Rok Yai. -Lanta Orchid Nursery. Smukke orkidéer. Symbolsk adgang og charmerende ejerinde. Kontroller åbningstiderne.

REJSEMÅLSFAKTA TRANSPORTMIDLER: Tuk-tuk, sofabusser og taxa til en billig penge. Du kan leje en motorcykel til ca. 150 THB/dag. BADEMULIGHEDER: Mange lange sandstrande. Stor forskel mellem ebbe og flod. I sommerhalvåret forekommer der undervandsstrømme og bølger. Der kan være badeforbud. MINDST REGN: november - april