Søg og book rejse

search
Khao Lak
» Vores rejsemål » Thailand » Sydlige Thailand » Khao Lak

Khao Lak i Thailand

Lange strande og fred og ro.

Khao Lak i Thailand

I Khao Lak trives børnefamilien, som søger lange strande og fred og ro. Her kan du vandre langs lange strande, nyde stilheden eller tage med på en dejlig udflugt. På øen Ko Kho Khao, ca. 30 km nord for Khao Lak, kommer du endnu længere væk fra masseturismen. Her skal du tage hen, hvis du vil være tæt på naturen og virkelig koble af.

Vidunderlig natur, sol og bademuligheder Fredfyldt og smukt er ord som beskriver stemningen i Khao Lak. Det er naturen, vandet og dykning/snorkling som lokker. De fleste, som rejser herhen, gør det for de lange fine strande. De strækker sig milevidt og består af finkornet sand, som indimellem brydes af store, enkelte stenblokke. Her har du en fin chance for at lære at dykke. Vandet er klart og behagelig varmt, hvilket gør at du kan plaske omkring længe. Et begynderkursus tager ca. 4 hele dage. Øen Ko Kho Khao har næsten 20 km herlig sandstrand. Her er ingen trængsel, og det er let at finde sin plads i solen.

Byfølelse med stort hjerte Godt 80 km nord for Phuket ligger Khao Lak med sine tilsyneladende uendelige strande. Byen er ganske lille med nogle hundrede fastboende og ligger langs en lang hovedgade. Her råder en herlig byfølelse, og det meste udspiller sig i et roligt tempo. I byen findes et hyggeligt udbud af restauranter, barer, shopping og forlystelser. På Ko Kho Khao findes en håndfuld små byer med et begrænset udbud af restauranter og shopping. Skal du virkelig shoppe, må du tage til fastlandet. Nærmeste lille by, Takuapa, ligger ca. 15 km fra øen. Ægte og meget lokalt.

Snorkling, dykning og jungletur Du kan foretage spændende ture i junglen og på havet. Herfra har du bl.a. mulighed for at tage på udflugt til Surin- og Similanøerne, som regnes blandt de fornemste steder at dykke i verden (dykkercertifikat kræves for at få lov til at dykke). Ligeså kan du tage på bådudflugt til James Bond-øen eller padle kano gennem junglen. Khao Sok, en af landets bedste nationalparker, ligger kun nogle timers bilkørsel væk. Til det livlige Phuket har du godt halvanden time i bil, noget længere med bus. Regelmæssig busforbindelse findes.

Dejligt udvalg i roligt tempo ** Khao Laks ”store” centrum består af en ca. 400 m lang strækning langs hovedvejen, som passerer byen. På begge sider kantes vejen af restauranter, butikker, skræddere og alt andet man kan tænkes at få brug for i sin ferie. Men lad dig ikke lure - her går det roligt til. Kontrasten til det overvældende udbud på i Phuket er stor. I tilslutning til de forskellige strande, hvor flere af vores hoteller findes, finder du oftest små centre med restauranter og nogle butikker.

SEMBO KAN LIDE Et af jordens sidste paradiser for dykkere og snorklere. Kridhvide strande, krystalklart vand og dramatiske undervandslandskaber. Anses almindeligvis for at være et af verdens 10 bedste dykkervande. Udflugten til Similan-øerne - En af Sydøstasiens største og mest artsrige regnskovsområder ligger mindre end en times rejse nordøst for Khao Lak. Her lever nogle af de få vilde elefanter, som findes tilbage i junglen i Thailand. Vilde tigre, leoparder og andre kattedyr har her også deres hjem, ligesom mange af de store, fantastiske næsehornsfugle. Khao Sok National Park - God thai-mad og nogle myggestik får du på den lokale restaurant med høj hyggefaktor. Strandrestauranten Chong Fah på Bang Niang Beach - du kan fortsat opleve roen, ølivet og thai-hverdagen tæt på, på lille ø. Vil du ikke bo her, kan du leje knallert i Khao Lak og køre herop på en dagsudflugt (ca. 30 km). Færgerne sejler hyppigt og også langhalebåde findes tilgængelige for den korte overfart til øen. Øen Kho Kao - Khao Laks egen nationalpark ligger ved vejen mod havsiden, inden man kører ned mod de første hoteller og byen. Tag rundt på egen hånd, langs markerede vandrestier eller i organiseret form med guide. Alternativ til stranden Khao Lak National Park

REJSEMÅLSFAKTA TRANSPORT: Tuk-tuk, sofabusser og taxa til en billig penge. Du kan leje en motorcykel til ca. 150 THB/dag. BADEMULIGHEDER: Lavvandede strande med fintkornet sand. I sommerhalvåret forekommer der undervandsstrømme og bølger. Der kan være badeforbud. Stor forskel mellem ebbe og flod. MINDST REGN: december - april