Søg og book rejse

search
Hua Hin - Cha Am - Pranburi
» Vores rejsemål » Thailand » Sydlige golfkyst » Hua Hin - Cha Am - Pranburi

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Den charmerende Hua Hin-riviera.

Hua Hin - Cha Am - Pranburi i Thailand

Vælg mellem tre byer af forskellig størrelse og med forskelligt udbud, som alle har herlige strande. Dejlige Cha-Am i nord, livlige Hua Hin lige syd for og lille Pranburi yderligere ca. 20 kilometer mod syd. Den bedste shopping og størst restaurantudbud finder du i Hua Hin. Der er bare en snes kilometer mellem byerne, så ligemeget hvor du bor vil du opleve meget.

Lange strande og små fiskerbyer

Hua-Hin stranden er enormt lang, og for dig som elsker sol og vand blandet med strandpromenader, er du endt det rigtige sted. Det tager godt to timer, hvis du skal spadsere fra fiskerihavnen til slutningen af stranden. På vejen kan du tage nogle dukkerter, og der findes mange små restauranter undervejs. Syd for Cha-Am strækker sig en 20 km lang, finkornet sandstrand. Og jo længere sydpå du kommer, desto finere bliver den. Stranden er ganske livlig med sælgere, servering og mulighed for at sejle i bananbåd og stå på jetski. Pranburi har milevide og næsten uberørte strande. Her er små lokale fiskerbyer samt enkelte lokale restauranter - men her bygges for fuld kraft.

Lokal charme eller thailandsk bademetropol Hua Hin er thailændernes egen ferieby, og den er ikke bygget kun til vestlig turisme, sådan som det er tilfældet med de fleste andre badebyer. Her sker noget døgnet rundt, og særlig hurtigt går det i weekenderne, hvor mange thailændere kommer her. Cha-Am er en lokalt præget ferieby med det gamle centrum godt en kilometer fra stranden. Her kan du fornøje dig over herligt hvide strande, kongelige sommerpaladser og afslappende atmosfære. Mellem byen og Cha–Am Beach, hvor de fleste hoteller ligger, er det let at komme frem og tilbage med bus og taxi. I Pranburi kan du fortsat opleve et stykke ægte thailandsk markedsliv. Byen centrum ligger et stykke inde i landet og er ganske lille.

Udflugter, markeder og folkeliv Det store, lokale dagmarked i Hua Hin med friske frugter, grøntsager, krydderier, krabber, kyllinger er en oplevelse. Natmarkedet, altid med et herligt folkeliv og meget mad og mange dufte, er noget du ikke må gå glip af. Ca. 10 km syd for Cha-Am ligger Kong Rama VI's sommerpalads, bygget 1922. Taxi er enklest, entré ca. THB 50/pers. En gang om ugen er der lokalt natmarked i Cha-Am. Udbudet er tilpasset efter lokalbefolkningens behov, men er en sjov oplevelse.

Shopping, smagsoplevelser og natteliv I Hua Hin findes en masse restauranter og natklubber. Her er flere små, hyggelige barer, franske restauranter, pizzeriaer og ægte thailandske fiskerestauranter, hvor du ofte sidder på en bro ude i vandet. I Cha Am er restauranterne lidt enklere, ofte med plastikstole, men med god mad og gode priser. De fleste findes langs strandpromenaden. Er du ude efter natteliv og god shopping, skal du tage til Hua Hin. Derhen kommer du enkelt og billigt.

SEMBO KAN LIDE Let´s Sea Beach Restaurant med vidunderlig beliggenhed på en terrasse ved havet. God mad og herlig drikke. Bedste tid er ved solnedgang. Superromantisk. Ca. 300 m langs stranden fra Chom View Hotel Isene på Swensens Ice Cream. Godt mødested, ligger ud mod hovedgaden i Hua Hin. - Sam Roi Yod National Park. Nationalparken med 300 bjergtoppe og enestående dyreliv. Trekking og glemte strande. Lettest at booke som udflugt med guide. Ca. 30 km syd for Hua Hin. - Shoppingen. Masser af souvenirer. Håndarbejder af kokostræ, trykt bomuldsklæde, tøj. Lækkerier (f.eks. ”Mo kaeng”, specialitet i Cha-Am), lavet af palmesukker, mel, æg og kokos.

VÆRD AT VIDE TRANSFER: Nærmeste internationale lufthavn ligger i Bangkok, ca.200-240 km. TRANSPORT: Fra Bangkok kan du tage en almindelig bus fra den søndre busterminal til Hua Hin. Turen tager ca. 3,5-4 timer. Det sidste stykke til hotellet tager du lettest en taxi. BADEMULIGHEDER: Der er stor forskel på ebbe og flod på de lavvandede strande på Hua Hin-rivieraen. Afhængigt af hvordan havbunden er sammensat i Siam-bugten, så er vandet ofte grumset. Vandmænd kan forekomme. MINDST REGN: december - maj