Søg og book rejse

search

Vemdalen i Sverige

Der er 3 skiområder i Vemdalen: Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna. Dit SkiPass gælder til alle tre områder uanset hvor det er købt.

I Vemdalen er der tre sikområder: Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna. Dit SkiPass gælder på alle tre skiområder, uanset hvor du har købt det.

Björnrike Nu tager vi fjeldets bedste familieskisted til nye højder. Her er vinterens nyheder fra Björnrike: Grizzly Express, Sveriges længste, højeste og Skandinaviens hurtigste 6-stolslift. To nye nedkørsler. Ny knaplift. Nyt supereffektivt snelægningssystem. I vinter er svingene i Björnrikes manchestersne lykkeligere end nogensinde.

Grizzly Express er 2.043 km lang med en faldhøjde på 470 m, og turen til toppen er på under seks minutter. Kortere rejsetid betyder som bekendt mere skitid - og det er jo ikke så ringe endda. I Björnrike er der altid fra hver lift en hårdere og en venligere piste. Grizzly Express og de nye nedkørsler er på Blästerfjället, et af Björnrikes tre skifjeld. Der er også Björnvallen, vores elskede børneområde. Vi har trukket en ny knaplift direkte fra parkeringen til den nye 6-stolslift. Hos os skal børnefamilierne have det rart, og netop derfor har vi åbnet et sportsshop i miniformat ved Björnvallen. Der er huer, vanter, briller og alt det andet, som nogle gange mistes eller bare glemmes. Ved Björnvallen er der naturligvis også varmestue og alle nødvendigheder og en hyggelig frokostservering. Hele Björnrike er fjeldets fineste solsænkning med lange velpræparerede carving-drømme på tre sydvendte fjelde.

Vemdalsskalet Skiløb på to fjelde – Hovde og Skalsfjället. Med i alt 18 nedkørsler og 10 lifter (hvoraf 2 siddelifter) Her er skiløb, som passer til alle. Vemdalsskalet er fjeldets sjoveste skicirkus. Fem nedkørsler på Skalsfjället og tretten på Hovdefjället - i alt bydes der på en perfekt miks af afslapning og udfordring. Hovde er et skifjeld, der er skabt at passionerede skiløbere til andre lige så passionerede skiløbere. Af skiløbere til skiløbere gælder også for Skalsfjället (naturligvis sammenkoblet med Hovde), som fik et helt nyt ansigt for nogle sæsoner siden. Et cirkus skal jo være glæde og sjov, overraskelser og spænding - og alt dette er lige det, som venter i det skicirkus, som hedder Vemdalsskalet. Og allermest grines der nok ved børnenes eget ski- og legecirkus ved foden af Hovde. Med brede og hurtige bakker, lethåndterlige knaplifter og et rullebånd til de allermindste. Tæt på servicehuset med toilet, mikro og plads til en pause og bedst af alt - tæt på Hovdegubbens hytte med fjeldstue og børne-after-ski og masser af leg og sjov, når banden i Hovdeklubben mødes efter skiløb. Hvis du vil bo rigtigt tæt på Vemdalsskalets hvide glæder, så er Högfjällshotellet (lejligheder og værelser) den rigtige adresse. Hvis du bor i Hovdebyn, Sörgårdarna, Skalsbyn og på Skalsterrassen, er du lige så tæt på lift, service og fornøjelser.

Klövsjö Er skiløbernes skiby. 6-stolsliften Klövsjö Express går hele vejen til toppen på 4,5 min., så du når hele Klövsjös skiløb via den. Der oppe venter fjeldets hurtigste pister. Der er også tilkørsler til tre af fjeldets sorteste: Svartåshanget, Storslalom og Supersvängen. Hele fjeldet er blevet mere lettilgængeligt takket være den nye lift. Det er blevet nemmere at nå familiebakkerne højest oppe. De, som skal videre til Storhogna, får en både hurtigere og mere bekvem rejse. Springerne i Klövsjös Fun Park slipper for krydsende trafik. Og dem, som vil løbe stærkt og sort på fremsiden får endnu mere effektive skidage. Selv Klövsjös børneområde fik et løft sidste vinter. Nu er pløje- og svingområderne lige så trygge og generøse, som de skal, og varmestuen med alle de nødvendige ting med mikro og grillplads ligger lige ved siden af. Ski-in ski-out gælder for de liftnære boliger, som er Hotell Klövsjöfjäll (værelser og lejligheder) samt Solterrassen, Skidterrassen og Fjällfoten – samtlige med lejligheder af meget høj standard.