Søg og book rejse

search
Wien
» Vores rejsemål » Østrig » Storby » Wien

Wien i Østrig

Den herlige verdensby Wien.

Wien i Østrig

Wien er "nydelsernes" by, hvis du er modtagelig for uforglemmelige valse, for spændingen mellem kejserlig og moderne arkitektur eller for den afslappende shoppingtur. Eller helt enkelt det herlige liv mellem café-huse og smagning på årets vinhøst, barer og restauranter, klubber og pubber.

Charmerende storby. Tag en gåtur langs paradegaden Ringstrasse, som omgiver byens mest centrale dele. Besøg den gotiske Stefans Dom og det kejserlige Hofburg i jugenstil. Det imponerende barokslot, Schönbrunn, og det kunsthistoriske museum for nutidsarkitektur i museumskvarteret (Museumsquartier). Den spanske Rideskole og Pariserhjulet i Prater minder en om glansen og æren omkring den gamle kejser.

Trendy og klassik shopping Byens mest trendy shoppingsgade er Mariahilfer Strasse med hundredvis af forretninger og butikker med den seneste mode, smykker og tilbehør. Omkring Kärntner Strasse, Graben og Kohlmarkt finder du mange elegante juvelérbutikker og fashionable boutiquer. Ringstrassen-Galerien, Kaufhaus Steffl, Gerngross og trendy Gasometer er indbydende shopping-centre. De typiske wienermarkeder sammenblander byens skæmtende lune med østeuropæisk charme, orientalsk forfængelighed og sydlandsk temperament. På ”Der Wiener Naschmarkt” finder du altid frugt og grønsager, krydderier, kød, fisk og andre specialiteter fra hele verden. Om lørdagen er der loppemarked mellem 06.30 - 18.00.

Nydelsernes by byder på alt Wien er den eneste verdensstad, hvor navnet rimer på et godt glas rød eller hvid. Man kan i en skøn atmosfære nyde et glas Riesling, Veltliner eller den typiske "blanding" af årets høst på en "Heuriger". Wiens mange kaffehuse er ofte gamle men meget levende og forskellige. Det er altid oasen i hverdagen. En plads til meditation og nydelse. Wien har et fint natteliv borer alen på, at der findes mindre klubber, lokaler og barer og om sommeren vidunderlige steder at være ude. Restauranter findes til alle smagsløg og kulturer. Den nationale mad er værd at prøve. Hvem kunne ikke tænke sig en herlig ”Wienerschnitzel”.

Megen sjov! Pratern er et stort friluftsområde med forlystelsespark ned til Donau. Det store pariserhjul blev allerede bygget i 1896-97, og der er rutschebaner, radiobiler og meget andet for hele familien. Tiergarten (zoo) Schönbrunn er også en dejlig familieoplevelse. For at komme rundt i denne smukke by kan du vælge ”Hop on – Hop off-bus”, der har 13 stoppesteder.

SEMBO KAN LIDE - Heuriger Maly. Tre generationer af familien Maly har været værter på denne Heuriger (dvs. traditionelle vinstue), som byder på egne vine og hjemmeproducerede madretter. Denne ”Heuriger” ligger i området Grinzing, den hyggelige del af Wien, som er verdensberømt for sine vine.

  • Restaurant Führich. Midt i hjertet af Wien mellem Operaen og pladsen ved St. Stefans Dom finder du denne restaurant. Gæster lokkes hertil fra hele verden og ikke kun på grund af traditionelle retter, men også for sin stil og charme. På menuen er der traditionelle østrigske retter som Wienerschnitzel, Tafelspitz (kogt oksekød) og den gode dessert Apfelstrudel (af æbler).

  • Café Central. Denne berømte og traditionelle café med en 130 årig historie, blev åbnet i 1876, og var i begyndelsen af 1920'erne et populært mødested for førende genier i verden inden for kunst, litteratur, politik og videnskab. F.eks. Sigmund Freud. Caféen var allerede mødested for alle aldre. Unik arkitektur kombineret med den bedste kaffe, klassiske østrigske retter og det fineste hjemmebag gør hvert besøg til en særlig oplevelse.

  • Museumsquartier på Mariahilfer Strasse er det største museum i Europa. Store museer for forskellig slags kunst og derimellem restauranter og udendørsaktiviteter.