Søg og book rejse

search
Gasteinerdalen
» Vores rejsemål » Østrig » Alperne » Gasteinerdalen

Gasteinerdalen i Østrig

Med velkendte Bad Gastein.

Gasteinerdalen i Østrig

Midt i nationalparken med de fleste af Østrigs bjerge ligger Bad Gastein, Bad Hofgastein og Dorfgastein. Siden 1300-tallet har de været kursteder med radongrotter og helbredende vand, hvilket har givet stedet dets præg af stil og glans. Bad Gastein er den største og mest kendte af byerne i dalen med store flotte bygninger ved vandfaldet. Her finder du også det mest aktive natteliv. Bad Hofgastein er den eksklusive kurby med en hyggelige bykerne. I Dorfgastein finder du mere ægte gamle bygninger, en rigtig byfornemmelse, som specielt er populært blandt familier. I alle byerne er der et bredt udvalg af restauranter og både internationalt og lokalt køkken.

Løb i skoven og solbeskinnede bakker. Gasteiner-dalen dækkes af fire liftsystemer og regnes for et af Østrigs største. Området byder på alt fra udfordrende løb i skoven til solbeskinnede brede bakker på mere end 200 km præparerede pister. Trods den relativt lave højde er snesikkerheden god og løbet varieret. - Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel (860 - 2.300 m). Det største sammenhængende skiområde har pister på mere end tusind meters højdeforskel. Varierende løb i perfekt net med moderne lifte og kabinebaner. Ideelt for erfarne løbere. For nybegynderen anbefales Judaulift i skiområdet Angertal. Specielt populært er Hohe Scharte Nord (nedtur H 1 på pistekortet) - 8 km lang og en faldhøjde på 1440 m, en af de længste nedture i de østlige alper. - Sportgastein (1.590 - 2.650 m). Sportgastein gør rejsen mindeværdig. Med en højeste løbehøjde på næsten 2.700 m bliver løbet en naturoplevelse i højalpint terræn. For den eventyrlystne anbefales ”Nordabfahrt” i fuldkommen uberørt natur (med skiguide). - Graukogel (1.079 - 2.007 m). En lang og svær nedtur med store udfordringer.... det er Graukogel. En stor del af tiden løber du i et skovområde og er dermed beskyttet mod vinden. Ved dårlige sigtbarhedsforhold har du også nemmere ved at orientere dig. En ulempe er det, at der ikke er direkte liftforbindelser til andre skisystemer. - Dorfgastein – Grossarltal (850 - 2.003 m). Den første skibakke i Gasteiner-dalen byder på meget for familier med vekslende nedture for nybegyndere men også mere avancerede løbere. Med liften Gipfelbahn - Fulseck når du højst op i dette system, og du får en fantastisk udsigt mod Großglockner og helt til Dachstein.

Uanset det system, du vælger at løbe på ski i, er der mange hyggelige og originale restauranter, hvor de trætte ben kan for nødvendig hvile.

Interaktivt pistekort (Gasteiner-dalen) http://www.skigastein.com/en/info/pistenpanorama

Rejsetips. Hvis du vælger at flyve til München, hjælper vi dig med udlejningsbil, så du kan komme til din skiby. Der er også togforbindelser fra lufthavnen til mange af Østrigs skisteder, som Bad Gastein, se www.oebb.at. Sørg for, at du har god tid til flyet hjem.