Søg og book rejse

search
Alta
» Vores rejsemål » Norge » Norske byer » Alta

Alta i Norge

Hvis du kan lide at vandre/gå tur i Norge, stå på ski i fjeldene eller skue over det storslåede nordlys, så hvorfor ikke tage til nordlysbyen Alta.

Alta i Norge

Alta kaldes faktisk også for Nordlysbyen pga. det nordlysobservatorium, som blev bygget i slutningen af 1800-tallet. Dette magiske skuespil, som nordlyset byder på, er noget alle bør opleve.

Alta består af bydelene Bossekop, Bukta, Elvabakken, Midtbakken og Sentrum, som ligger på række i Finnmark fylke i Norge. Dybe dale, høje bjergtoppe og smukke fjorde omgiver det naturskønne område - et perfekt rejsemål til den typiske opdager.

Aktiviteter

Her finder du Altafjorden med dens bifjorde og øer, bl.a. Sjternøya og Seiland, som ligger lige uden for Alta. På Seiland ligger Seilands nationalpark med gletsjeren Seilandsjøkelen og bjerget Seilandstuva, som helt klart er værd at besøge. Hvis du er i Alta om vinteren, så hvorfor ikke prøve at køre hundespand eller følge med på snescootersafari? Der er også mulighed for at løbe på ski på de snedækkede fjelde uden for byen. Om sommeren er vandrig til fods populært i området. Enten på egen hånd eller sammen med andre på tilrettelagte ture.

Mest kendt er Alta for de mange helleristninger og hulemalerier samt stenalderfund dateret til omkring 5200 før vores tidsregning, respektive 9000 år gamle, som kan ses ved Hjemmeluft i udkanten af Alta. Dette helleristningsområde står på UNESCOs verdensarvsliste. Der er også et museum, du kan besøge, med guidede ture til helleristningerne om sommeren. På museet kan du også lære mere om nordlys.

Hvordan kommer men dertil

E6 kører gennem byen, hvilket gør stedet let tilgængeligt i bil. Hvis du foretrækker at køre kollektivt, er der også bus, hurtigbåde og færger til byen. Der er også en lufthavn i Alta.