Vores rejsemål » Kroatien » Dalmatien
Dalmatien

Dalmatien

Dalmatien - det rigtige Kroatien

Søg og book rejse

search

Dalmatien

I det sydlige Kroatien ligger regionen Dalmatien, som af mange berømmes for at have det fineste badevand i Middelhavet.

Hvis du vælger at tage bilen på ferien, så suser du nu blot derned nemt og bekvemt på den nye og naturskønne motorvej mellem Zagreb og Split (ca. 400 kilometer). Afstanden som for nogle år siden tog en evighed, er nu blevet afkortet betydeligt, og rejser bliver nu en oplevelse. Til alle dem, som tager bilen her, er nationalparken Plitvice et naturligt stop.

Pinjetræer ned til vandkanten

Her skal du helt sikker tage dine dykkerbriller frem, sætte svømmefødderne på og kigge under vandet. Her finder du fine rullestensstrande med runde (og næste bløde) sten og ude på øerne også fine klippestrande. Trods, at der ikke findes rigtige sandstrande, så møder man ofte sandbund ude i havet. Hvis du skal på udflugt langs kysten, så skal du tænke på at have badetøj med. Mange af de fineste strande findes præcis her på kystvejen.

Det er ikke langt mellem byerne

Hvis du alligevel er i området, så skal du også besøge Split eller Dubrovnik. De har begge charmerende gamle bykerner, et farverigt café- og restaurantliv som fin shopping.

Lige meget hvor du bor i det sydlige Dalmatien, så har du mulighed for at tage på en bådudflugt, og der er aldrig langt til en af de fine nationalparker.

Europas bedste køkken?

Har du prøvet mangold med kartofler, hvidløg og masser af olivenolie? Husk på det, hvis du er i det sydlige Kroatien. Det bliver ikke bedre end det! En friskfanget fisk direkte fra grillen gør det bestemt ikke værre. De bedste vine kommer fra halvøen Pelješac, halvvejs mellem Split og Dubrovnik. Pošip, Dingac eller Postup på flaske eller karaffel spiller egentlig ingen rolle. De er som de fleste andre lokale vinsorter aldeles udmærkede til det dalmatiske køkken.

Læs mere

Skjul

Vis kort