Vores rejsemål » Italien » Toscana
Toscana

Toscana

En opdagelsesrejse for både sjæl og smagsløg

Søg og book rejse

search

Toscana

Snoede smalle veje som slingrer sig frem gennem et smukt bølgende landskab. Bakker, hvor cypresser i århundreder har set ud over utallige vinranker.

Gamle rustikke vingårde, hvor traditionen møder det nye i en sjov blanding. Slumrende små byer med krogene stræder, der munder ud i små maleriske pladser, hvor de erfarne sidder og diskuterer alt mellem himmel og jord. Det er sjældent, du ser noget så romantisk, så tæt på!

Opholdet er en del af charmen

Du kan vælge at bo for dig selv i eget rustikt hus i landsbyen. De ligger i en by på en bjergskråning med olivenlunde og vinmarker lige uden for vinduet.

Du kan også vælge at bo i et såkaldt fattoria. Der er tit en gammel gård, som er nænsomt restaureret og ombygget til charmerende lejligheder. De fleste har en lille pool, som blinker ud mod det skønne landskab. Som regel producerer gårdene sin egen vin, olivenolie og honning, som du kan købe med hjem eller nyde på stedet.

Uanset hvad du vælger, kommer du til at få en dejlig afslappet og indholdsrig ferie i et smukt område.

Snoede veje som slingrer sig fremad

Vi skal gøre opmærksom på, at vejene i de her områder for det meste er smalle og krogede. De er dog altid fremkommelige. Den sidste bid til feriehuset (nogle gange flere kilometer) kan være en grusvej af middelmådig kvalitet med en del huller.

Belønningen får du ved ankomsten i form af fred og ro, en pragtfuld udsigt og en charmerende ferielejlighed i smukke omgivelser.

Uendeligt udbud af skønne ting

Denne del af Italien kan ikke overgås, når det gælder kunst og historie. I Toscana finder du storslåede byder som Firenze, Pisa, Siena og Lucca. Her findes så mange historiske bygningsværker, museer osv., at du let kan bruge mindst et par hele dage til hver by.

Tag en tur til Cortona, der er en af Toscanas ældste byder, som en gang blev grundlagt af etruskerne. Gå hen til Via Janelli, hvor du kan finde en del af Italiens ældste hus.

I Toscana ved de, hvordan man forkæler gæsterne

Smagsoplevelserne i Toscana er helst fantastiske. Selv brødet smager anderledes og himmelsk. Om det skyldes den fortryllende atmosfære eller de omsorgsfuldt udvalgte råvarer skal forblive usagt. Det er i hvert fald fabelagtigt godt.

Herfra kommer mange kendte vine som Chianti, Il Gallo Nero mm. Vi anbefaler en lille tur langs nogle af de afmarkerede vinstrækninger (markeret med brune skilte). Når du fornemmer, at maven begynder at rumle, kan du bare stoppe i en af de små charmerende byer på vejen. Her kan du købe delikatesser som oste og salami.

Vi anbefaler, at du før dine indkøb i god tid, da mange butikker lukker for at holde siesta, og der kan være langt til næste lille by.

* Lokal afgift på visse steder * Turistskat,: en lokal turistskat, der blev indført i Italien i 2012. Dette varierer mellem 2-5 EUR / person / nat afhængig af den lokale klassifikation af den valgte indkvartering. Skatten betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse. Skatten opkræves ikke overalt. Godt at vide, opvarmning i de fleste huse, men i foråret og efteråret, kan det tidvis blive køligt afhængigt af vejret.

Læs mere

Skjul

Vis kort