Søg og book rejse

search
» Vores rejsemål » Italien » Større byer » Venedig

Venedig i Italien

Denne spændende by står på millioner af pæle. Man kan uden tvivl sige, at Venedig er en af Italiens mest sagnomspundne byer. Og mange, som kommer hertil for første gang, bliver helt betagne af denne lille charmerende by. Uden tvivl bidrager de utallige broer og de skønt syngende gondolierer til den eventyragtige stemning.

Venedig er bilfri, og du kommer nemt rundt til fods i de trange stræder, som munder ud i små maleriske pladser. Markuspladsen med Kampanilen og Dogepaladset er selve hjertet i Venedig og hører sammen med Sukkenes bro og Rialtobroen til de seværdigheder, du må se. Hvis du i stedet vil opleve det ægte Venedig, så skal du søge ind til et af byens kvarterer, f.eks. Castello. Her hænger vasketøj på snor mellem husene, og du kan spise en rigtig god spaghetti for rimelige penge.

Et fortryllende sted Om dagen myldrer det med liv, men om aftenen er Venedig en rolig og meget romantisk by. Og hyggelige osterier og restauranter er der mange af. Det bliver dyrere, jo tættere du kommer på Markus-pladsen. Hvis du går ind i de snævre stræder kan du finde mange billige jordbærsteder. Er du i humør til en gondoltur efter middagen, hvilket nok er muligt, så skal du aftale prisen på forhånd.

Glaskunst i alle dens former Hvis du får lyst til at shoppe, så kan du begive dig til Calle Mercerie, som strækker sig mellem Markus-pladsen og Rialto. Også rundet om Lista di Spagna finder du masser af dejlige butikker, barer og restauranter. Ellers er det nok mest glas og festivalmasker, som kommer med hjem. Venetianerne er verdenskendte for deres glaskunst og navnene Murano og Burano kender de fleste til.

Vigtigt at vide Der skal betales en turistskat i Venedig. Skatten er € 5/pers./dag for 5-stjernede hoteller, € 4,50/pers./dag for 4-stjernede, € 3,50/pers./dag for 3-stjernede, € 2/pers./dag for 2-stjernede og € 1/pers./dag for B&B og 1-stjernede. Lavere skat i lavsæsonen. Det må ikke forveksles med Sembos klassificering, men baseres på den officielle klassifikation. Skatten betales direkte til hotellet, kontant og oftest ved udcheckning.