Vores rejsemål » Italien » Norditalien med søer Maggiore og Como
Norditalien med søer Maggiore og Como

Norditalien med søer Maggiore og Como

Kultur, historie og skønne bademuligheder

Søg og book rejse

search

Norditalien med søer Maggiore og Como

Denne del af Italien byder på et smukt landskab med stor variation, både idyllisk og kulinarisk. Og hver ny region, som du besøger, byder på nye spændende oplevelser.

Alperne. Fantastisk landskab Det er desuden et perfekt rejsemål til dig, som vil have en aktiv ferie. Valgmulighederne er mange. Du kan bl.a. vandre langs anlagte stier, foretage skønne skovpromenader, cykle, klatre og ride. Derudover er der perfekte veje til dig, som vil frem på motorcykel.

Piemonte. Verdenskendt region, som kan fremvise et bølgende landskab, hvor rismarker, kastanje- og hasselnøddetræer står sammen med vinstokke og maleriske byer, f.eks. Asti og Cuneo. Udover sin produktion af velkendte vise som Barolo, Barbaresco og Asti, så kommer også Nutella'en og Avorio-risen herfra. Her er masser af trøffel og om efteråret arrangeres mange herlige fester omkring dette tema. Kort og godt! I Piemonte spiser og drikker du godt!

Lombardiet. Denne region, en af landets rigeste, ligger mellem Alperne og Po-sletten. Lombardiet grænser op til bl.a. Schweiz, og den største sø Lombardiet. Andre kendte søer er Lago di Como og Lago Maggiore. I Lombardiet finder du flere af landets vigtigste skibyer, f.eks. Livigno, Bormio og Tonale. Her er mange byer, som er et besøg værd. Monza f.eks., hvis du er interesseret i Formal 1. Gardasøen præsenteres separat.

Lago Maggiore. Omkring søen er der mange små dejlige steder, hvor Stresa og Locarno er de mest kendte. I de forskellige byer er der hyggelige udendørsserveringer og restauranter, og shopping er overraskende god. Visse af vores hoteller ligger ned til søen og andre et stykke væk, f.eks. Verbania.

Lago di Como. Mange Hollywood-stjerner har købt hus her, hvilket man nemt kan forstå. Omkring søen ligger der smukke byer og vidunderlige omgivelser, patricier-villaer og imponerende haver. Og så er du tæt på metropolen Milano.

Friuli Venezia Giulia med Udine og Trieste som retningsmærke grænser op til Slovenien. Et fint landskab og uforstyrret natur både inde i landet og ved kysten. Lignano og Grado er populære rejsemål.

Veneto ligger mellem Alperne og Adriaterhavet. Smuk natur, milelange strande, masser af kulturbyer, god mad og fantastiske vine er bare noget af det, som venetianerne er forkælede med. I mange byer kan du glæde dig over smuk arkitektur. Venedig er regionens mest besøgte, men der er andre byer, store og små, f.eks. Padova, Treviso, Verona og Vicenza, som nok er et besøg værd. Venedig og Adriaterhavskysten præseneres separat. Regionen passer til dig, som vil have en aktiv ferie, og hvis du kan lide at cykle, kan du tage til floden Brenta. Floden snor sig smukt gennem landskabet, og storslåede venetianske villaer dykker op lidt her og der.

Badebyerne præsenterer vi separat under Adriaterhavskysten og Den italienske Riviera.

Godt at vide før rejsen Der er indført turistskat i Italien. Den betales på stedet, og ikke alle byer er berørt.

Læs mere

Skjul

Vis kort