Vores rejsemål » Italien » Centrale Italien
Centrale Italien

Centrale Italien

Ferie med skøn blanding af bademuligheder og kultur.

Søg og book rejse

search

Centrale Italien

Det mellemste Italien har flere fine områder, der har en masse at tilbyde sine besøgende. Du kan vælge at tage en lang weekend i enhver større by eller en afslappende ferie ved kysten.

Lazio og badebyerne I nærheden af Rom finder du mange dejlige badebyer, f.eks. Ladispoli, Fregene, Lido di Ostia, Anzio og Nettuno. Perfekte rejsemål til dig, som vil have en ferie, hvor du kombinerer sol og bademuligheder med storby. Derudover spiser du godt ude ved kysten, specielt hvis du kan lide fisk og skaldyr. Det romerske køkken er kendt, og hvis du holder af god mad på dine rejser, så har du valgt det rette sted. Saltimbocca, scaloppina, carciofi for bare at nævne noget.

Bolsena-søen På grænsen til Toscana ligger denne fine sø, ca. 300 m.o.h. Det er stedet til dig, som kan lide natur og historie. Gode muligheder for at kombinere storby med skøn afslapning. Marche er en spændende region, som ligger midt i Italien. Her finder du langstrakte sandstrande, trøffeldale, historiske seværdigheder, klassiske badebyer og maleriske byer. Hovedstaden Ancona er en af Italiens mest levende havnebyer og har stadig romerske seværdigheder, f.eks. ruinerne af amfiteatret og Trajans triumfbue. Regionen har været beboet siden bronzealderen, og i flere byer finder man velbevarede monumenter fra middelalderen, f.eks. paladser og slotte.

* Marche* Marche er en spændende region med langstrakte sandstrande, trøffeldale, historiske seværdigheder, klassiske badebyer og maleriske byer. Hovedstaden Ancona er en af Italiens mest levende havnebyer og har stadig romerske seværdigheder, f.eks. ruinerne af amfiteatret og Trajans triumfbue. Regionen har været beboet siden bronzealderen, og i flere byer finder man velbevarede monumenter fra middelalderen, f.eks. paladser og slotte. Landskabet består af bjerge og bløde høje, og her er udfordrende trekking-ruter, perfekt til naturelskere. Den traditionelle mad består af fisk, skaldyr, kød og vildt, pølse og skinke i forskellige variationer. Hvis du er interesseret i vin, så er her en række dejlige vingårde. Vinene her er blevet bedre og har placeret sig på den indenlandske og udenlandske vinmarked. Hvis du vil bade, så er her både smukke strande og varme klipper langs kysten. Denne region har mange populære rejsemål især inden for mad og kultur og sol og bad. Vi har valgt at opdele Marche i tre kategorier: Kystnært, Landsbyer og Historiske byer. Det er for, at du som kunde nemmere kan finde lige din favorit.

Abruzzo Dette er et perfekt rejsemål for dig, som vil kombinere sol og bademuligheder med kultur, seværdigheder og gastronomi. Kyststrækningen i den nordlige del består af langstrakte sandstrande, som passer til hele familien. Længere mod syd har du klipper og herlige badebugter. Hvis du drager mere ind i landet, så dukker der grønne høje op og små hyggelige byer, slotte, klostre mm. Især til dig, som synes om at vandre, er Abruzzo et godt valg. Udflugtsmulighederne er mange, og regionen har mange maleriske middelalderbyer, som klatrer op at højene. Du kan bl.a. besøge Pescocostanzo med sin middelalderbykerne, som er velbevaret. Emilia Romagna er en af Italiens mange regioner, som har det hele at kunne tilbyde sine besøgende. Derudover er det paradiset for gastronomer.

Emiglia Romana Man kan roligt sige, at Emilia Romagna har sin plads på kortet takket være Parmiggiano Reggiano og Prosciutto crudo di Parma. Og rundt om Parma er der fabrikker, som du kan besøge, dels for at se fremstillingen og dels for at købe produkter med hjem til meget gode priser. Besøg over Modena, hvor den berømte balsamico og den mousserede vin Lambrusco fremstilles. Her er mange kulturbyer med lang historie og smukke bygninger. Bologna, Ravenna og Ferrara. Der er mange steder at besøge. Og glem ikke lille San Marino, som stolt ligger oppe på en høj med fantastisk udsigt over landskabet. Rimini, Riccione, Cattolica og Cervia er bare nogle af regionens kendte badebyer. Disse byer præsenteres under Adriaterhavskysten.

Godt at vide før rejsen Turistskat betales på visse steder. Toscana og Umbrien præsenteres separat.

Læs mere

Skjul

Vis kort