Søg og book rejse

search
Livigno
» Vores rejsemål » Italien » Alperne » Livigno

Livigno i Italien

Skiparadis med brede og velpræparerede pister.

Livigno i Italien

Gæstfrie Livigno ligger i en dal, smukt omkranset af sneklædte alpetoppe ca. 1800 m.o.h. med en højeste løbehøjde i ca. 2800 m.o.h. I denne charmerende bjergby tilbydes du en salig blanding af gammelt og nyt. Dagene egner sig til at løbe på pisterne, der er velpræparerede, og om aftenen kan du shoppe i de skattefri butikker og opleve nattelivet.

Et vigtigt alpinrejsemål Livigno, som er opdelt i tre ”områder” Santa Maria, San Antonio og San Rocco, er over tusind år gammel, og allerede i 1600-tallet erklæredes byen selvstændig. Napoleon befriede byen fra al skat og told på grund af dalens utilgængelighed. Privilegierne består den dag i dag, og hvert år lokker Livigno skihungrende turister til sig på jagt efter det lille ekstra. Endnu et plus er, at byen passer til alle familiemedlemmer, store som små.

Glassigt løb og åbne områder Dette er det rigtige valg for dig, som vil have masser af plads på bakkerne. Skiløbsmæssigt er der intet mere at ønske sig. Her er tre skisystemer, og pisterne er brede, åbne og holdes velpræparerede. Da luften i dalen er tør, bliver de sjældent isede. Derudover har du bakker på begge sider af byen, så du kan udnytte dagene bedre. Hvis du vil teste en lidt nemmere off-piste, så er Livigno også et godt valg. Mellem pisterne er der en lettilgængelig off-piste, hvor du kan lægge dine egne spor ned ad bjerget. Her er 20 km sorte pister, 55 km røde og 40 km blå. Liftsystemet er moderne, og trods byens popularitet er der ingen lange ventetider. I Livigno kan du køre gratis med skibus mellem de forskellige basestationer. Sæsonen starter i begyndelsen af december og varer frem til slutningen af april. Der er naturligvis skiskoler i byen, samt butikker som udlejer skiudstyr.

**Snowboard og langrend</b< Er du interesseret i snow-boarding, så har du to parker at vælge mellem. Mottolino Snow Park med super-pipe, half-pipe, rails og kickers. Samt Livigno Park Carosello 3000 med 6 fun box - lette og 5 medium, 9 rails, 11 wood rails, 1 boarder cross - mellem samt 1 let. Hvis du derimod er interesseret i langrend, så kan du også det. Der er ca. 40 km spor.

Mere end bare ski Livigno har meget mere at byde på end bare skiløb. Her er bl.a. Aquagrande Livigno Wellness Park med indendørspool, sauna mm. Du kan vandre, klatre, løbe på skøjter, spille billard, tennis eller gå i biografen. Eller hvorfor ikke prøve hundespan. Da Livigno grænser op til Schweiz, kan du tage en dagsudflugt og besøge kendte St. Moritz, der byder på lidt mere avanceret løb. Hvis du derimod vil prøve varme kilder, skal du tage til Bormio. Det tager ca. en time i bil.

Mad, drikke og shopping Livignos lange hovedgade strækker sig gennem byen, og her finder du mange mærkevarebutikker. Især er benzin, tobak, parfumer og alkohol billigt. Da her også er et stort udvalg af dejlige restauranter, vinbarer og pubber, så er det nemt at finde god after-ski. Og for dem, som vil danse, er der disko.

Rejsen dertil Det går fint at køre til Livigno. Du kommer nemt til byen via Østrig og Schweiz. Verein-tunnellen, som nemt fører dig gennem passet, koster mellem € 37 - 42/hver vej, afhængigt af sæsonen. Du kan også finde billige fly til Bergamo, men husk på, at mange fly lander sent om aftenen. Vi kan også hjælpe med udlejningsbiler fra både Bergamo, Milano og Innsbrucks lufthavne.