Søg og book rejse

search
Bolzano
» Vores rejsemål » Italien » Alperne » Bolzano

Bolzano i Italien

Den italienske provins og hovedby Bolzano har et stort udvalg af kultur og fornøjelser - alt til den vellykket ferie.

Bolzano i Italien

Bolzano (eller tysk Bozen) er hovedby i den italienske provins Bolzano og ligger ved den smukke flod Isarcos (Eisack).

Trods at Bolzano blev udsat for kraftige bombetogter under 2. verdenskrig - hvilket ødelage store dele af den middelalderlige bykerne – er der endnu meget bevaret. I området omkring shoppingstrøget Via dei Portici og Piazza del Municipio Rathusplatz ligger den gamle bydel med mange smukke bygninger. I Via dei Portici er der flere butikker med kendte varemærker, og her finder du med garanti det, du leder efter. Hvis du leder efter noget godt at spise, ligger der i området omkring Piazza Erbe Obstmarkt Square flere dejlige restauranter, caféer og barer. Langs med Obstmarkt afholdes daglige gademarkeder bl.a. frugt og grønt.

Syvest for Piazza del Municipio Rathusplatz tæt på Waltherplatz og banegården ligger katedralen Duomo Balzano. En storslået bygning, som du bare ikke må gå glip af. I gåafstand til centrum ligger Victory Monument. Et monument, som præsenterer den italienske sejr under første verdenskrig bygget mellem 1926 og 1928 af Marcello Piacentini.

Omkring byen er der også flere ældre slotte og borge, bl.a. Castel Róncolo (Burg Runkelstein) fra 1237, som også kan være interessant at besøge. Lige uden for Bolzano venter et fantastisk bjerglandskab. Perfekt til aktiviteter, f.eks. vandring, bjergklatring og cykling om sommeren, og snowboard og skiløb om vinteren.