Søg og book rejse

search
Évian-les-Bains
» Vores rejsemål » Frankrig » Rhône-Alpes » Évian-les-Bains

Évian-les-Bains i Frankrig

Et perfekt udgangspunkt til skiløb om vinteren og vandring om sommeren. Spa og golf præger også denne kur- og ferieby - Évians-les-Bains.

Évian-les-Bains i Frankrig

Évian-les-Bains, eller også kaldet Évian, er en stad i Haute-Savoies nordlige del i det sydøstlige Frankrig. Byen ligger naturskønt ned den herlig sø Lac Léman/Genfersøen. På den anden side af søen ligger den schweiziske by Lausanne og ca. 45 mod sydvest for Évian ligger storbyen Genève.

Byen er tæt på flere store skisportsbyer, ski- og snowboardparker og omkringliggende snedækkede bakker i Schweiz og Frankrig, hvilket gør byen til en drømmedestination om vinteren. Om sommeren bliver bakkerne i stedet til et grønt virvar af vilde blomster og dermed et populært område til vandring, cykling og flere andre udendørsaktiviteter.

Planlæg en kongelig Spa-weekend

Évian er mest kendt for at være en kur- og ferieby og er i over 200 år blevet besøgt af flere kendte personer, grever og grevinder samt kongelige. Bl.a. Edward VII, George V og Faruk har være på kur her ved byens mange helse- og Spa-anlæg.

Luksushotellet Royal med dets rogivende miljø og smukke udsigt over søen tilbyder dig ikke kun smukt indrettede hotelværelser til en overnatning. Her kan du også nyde hotellets unikke Spa-behandlinger på Spa Évian Source. Hilton Evian-Les-Bains er et andet hotel, hvor gæsterne bydes på Spa-behandlinger med bl.a. hammam, ayurvediske behandlinger, jacuzzis og opvarmede pools. Både Hotel Royal og Hilton Evian-Les-Bains kan nemt bookes via Sembos hjemmeside. Med kun et par klik kan du planlægge din ferie i smukke Évian.

Et af Europas smukke golfbaner

Kun 2 km fra det centrale Évian ligger en af Europas smukkeste golfbaner. Evian Resort Golf Club. Her arrangeres bl.a. den professionelle turnering The Evian Championship for kvinder hver sommer. Med de 18 huller og ca. 5.500 m og en magnifik udsigt over søen og bjergene, bliver dette en ægte golfoplevelse.

Seværdigheder, fornøjelser og kultur

Évians kasino, der er bygget i 1910 er en mægtig bygning og har åbnet året rundt. Arkitekten J. A. Hébrard har tegnet bygningen, som er af Neo-byzantinsk arkitektonisk stil. Palais Lumière er en anden turistattraktion i området. Bygget i begyndelsen af 1900-tallet, men er nu ombygget fra Spa-anlæg i dag (siden 2007) er Evian Cultural og Congress Centre. I bygningen ligger et bibliotek og en kunsthall. Her arrangeres interessante temaudstillinger hvert år: malerier, skulpturer, fotografier osv. Og det er med årene blevet et centralt punkt for kultur og kunst.