Søg og book rejse

search
Lens
» Vores rejsemål » Frankrig » Nord-Pas-de-Calais » Lens

Lens i Frankrig

Her har du en historisk og unikt landskab. I det centrale Lens er der et stort udvalg af seværdigheder og aktiviteter, du ikke må gå glip af.

Lens i Frankrig

I Frankrigs nordlige del, i Pas-de-Calais, ligger den smukke gamle industriby Lens. Fra Lens til Belgiens grænse er der ca. 40 km, og til hovedstaden Paris er der ca. 190 km i fugleflugtslinje. Nærmeste lufthavn ligger i nabobyen Lille (Aeroport de Lille) ca. 30 km fra Lens.

Et unikt landskab omgiver byen, hvor man kan læse om den lange historie. Her kan man finde spilhjul fra gamle kulminer og udgravede skyttegrave fra 1. verdenskrig, som står i kontrast til de grønne enge.

I byen er der flere bygninger i renæssancestil og i området er der frodige parker, seværdigheder, museer og restauranter. Universitetet Faculté des Sciences Jean Perrin er centralt placeret, og bygningen er en populær attraktion i Lens. Byparken (Parc de Loisirs de la Glissoire) ligger lige ved siden af banegården, har flere mindre damme, fontæner og gåture, der byder til som afslapning. Her kan man gå med sin frokostkurv og nyde det fine vejr.

Vest for banegården ligger det relativt nybyggede (i 2012) kunstmuseum Louvre-Lens, og et stenkast derfra ligger fodboldsstadion Stade Félix Bollaert. Det er bl.a. på stadion Stade Félix Bollaert, at fodbolds-EM 2016 i Frankrig skal spilles. Her spilles en af de store fodboldkampe, så glem ikke at rejse til Lens!