Vores rejsemål » Frankrig » Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon

Ødsel sol og herlig badning

Søg og book rejse

search

Languedoc-Roussillon

De solbeskinnede landskaber langs kysten fra Rhône-floden til den spanske grænse hedder Languedoc/Roussillon. Her ligger kilometervis af gyldne, finkornede sandstrande.

Tørre somre og 300 soldage om året har gjort området til Frankrigs største producent af vin. Og i løbet af de seneste år til det hurtigst voksende turistområde. Badesæsonen strækker sig fra slutningen af maj til slutningen af september.

Langs kysten ligger hundredvis af moderne og veludstyrede ferieanlæg. Mange har en fantastisk beliggenhed, faktisk helt nede ved sandet, og ofte i direkte forlængelse af et gammelt charmerende fiskerleje.

Østersavl og vingårde

Byerne Mèze og Bouzigues ved indsøen Etang du Thau er centrum for Frankrigs største områder med østersavl. Her høster havets bønder tusindvis af tons af østers og muslinger hvert år. Vinene fra Languedoc-Roussillon får flere og flere internationale succeser. Her fremstiller man

især kraftige rødvine, som tit er af høj kvalitet, men er betydeligt billigere end de mere kendte fra Bourgogne og Bordeaux. Corbières, Minervois og Fitou er de mest kendte vindistrikter i området. Distriktet Rivesaltes fremstiller en sød vin, en såkaldt ”muscat”, som smager udmærket som aperitif.

De tusindårige gamle byer - udflugter til landbyerne

Nézignan L’Èvêque, Poussan, Tourbes, Alignan du Vent, Margon ... listen over ”cirkelbyerne” er lang. Disse små tusindårige gamle byer, der ligger spredt på små bakker i det flade landskab øst for Sète og Agde. Cirkelbyer kaldes de, fordi gaderne, eller snarere stræderne, i bykernen går i cirkel om et centralt punkt, som ofte er en gammel borg. Det er som at spadsere i en labyrint, når man går i disse byer. Og stræderne åbner sig op til helt eventyrlige små torve. Her ligger byens kro, hvor de serverer dagens ret for et par euro inklusiv husets vin og en dessertost.

Læs mere

Skjul

Vis kort