Søg og book rejse

search
Collioure
» Vores rejsemål » Frankrig » Languedoc-Roussillon » Collioure

Collioure i Frankrig

En idyllisk gammel by, som har en positiv og afslappet atmosfære - Collioure.

Collioure i Frankrig

.

Collioure er en hyggelig lille by, som ligger langs den klippefyldte kyst og er omkranset af et uberørt og beskyttet miljø. Byen ligger i det sydøstlige Frankrig og ca. 25 km fra grænsen til Spanien. Her mødes bække, som kommer fra klipperne i Pyrenæerne med det kølige Middelhav. Kystlinjen er af rullesten og smukke hvide sandstrande. Strandene, de rolige bugter og det krystalklare vand indbyder til sol og bademuligheder. Det er garanteret fint og behageligt vejr. Nogle gange med vinde fra nord. Dette kan være bidragende faktorer til Collioures positive og afslappende kultur.

Begivenheder og aktiviteter

Hele året arrangeres der begivenheder i området: Festivaler, udstillinger og aktiviteter. Du kan derfor vælge at få en aktiv ferie. Her er et stort udvalg af sport, som du kan udøve (både vandsport og sport på land), og hvis du vil vandre i naturen, kan du gøre det lige uden for byen. På Roussillon-kystlinjen arrangeres der forskellige festivals om sommeren og i det centrale Collioure er der museer, gamle bygninger og mange seværdigheder. Her kan du slappe af med en dejlig middag på en af de fine, traditionelle restauranter, drikke en espresso og spise en croissant på en hyggelig lille café eller shoppe i en af de eksklusive butikker. Der er også et enormt udvalg af fornøjelser og aktiviteter i Collioure, så forudsætningerne er, at du finder det, som du kan lide.

Vinsmagning i Collioure

Collioure hører til vinområdet Roussillon med druer med betegnelsen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC). Klimaet er varmt og solrigt og passer god til produktion af røde vine. F.eks. vokser sorterne Carignan, Syrah, Grenache, Maccabeu og Mourvèdre frodigt i dette område. Hvis du er interesseret i at besøge en af de omkringliggende vingårde i Collioure, kan du gøres enten med bil eller bus. Her får du mulighed for at smage og købe nogle af det egenproducerede unikke vinudvalg.