Vores rejsemål » Frankrig » Den Franske Riviera » Menton
Menton

Menton

Her høster man citroner

Søg og book rejse

search

Menton

Mellem Monaco og den italienske grænse ligger den dejlige by, Menton. I bymidten finder du slingrende stræder og spændende små butikker. Langs strandpromenaden finder du gamle majestætiske huse og byens kasino. Du bader på den fin og lang rullestensstrand uden alt for megen trængsel. Atmosfæren er her rolig og afslappet i forhold til mange andre Rivierabyder.

Klimaet er ekstremt mildt, så mildt, at byen er kendt for sin citrusavl. I februar hvert år fejses også citronfestivalen, og et stort karnevalsoptog går gennem byen. Om foråret og efteråret er vejret meget behageligt, og badesæsonen strækker sig fra begyndelsen af maj til midten af oktober.

Menton ligger 30 km øst for Nice, hvilket gør, at begliggenheden er meget god både for udflugter langs Den franske Riviera og den italienske "blomsterriviera". Der kører regelmæssigt tog til Ventimiglia og San Rema. Der er også gode togforbindelser til Monaco, Nice, Cannes og Antibes.

Sådan kommer du frem

Med fly: Fra lufthavnen i Nice går der flybus til Mentorn 1 gang/time. Se fartplan på www.nice.aeroport.fr. Enkeltrejse koster ca. EUR 17. Det er muligt at køre med tog. Se www.sncf.fr. Udlejningsbil kan hentes og afleveres i lufthavnen i forbindelse med dit fly.

I egen bil: Følg blot den "blå vej".

    Læs mere

    Skjul

    Vis kort