Søg og book rejse

search
Montignac
» Vores rejsemål » Frankrig » Aquitaine » Montignac

Montignac i Frankrig

Fra den gamle maleriske by, Montignac, ved floden La Vézère kan du nemt komme til Lascaux-grotten for at se de berømte hulemalerier.

Montignac i Frankrig

.

Montignac ligger i det sydvestlige Frankrig. Området er mest kendt for Lascaux-grotten (eller Grotte de Lascaux II) med fantastiske hulemalerier fra 17.000 til 15.000 f.Kr. Grotten ligger i Vézère-dalen i Dordogne, ca. 25 km fra Montignac. Lascaux-grotten er med på verdensarvslisten, og malerierne forestiller vilde heste, rener, hjorte og steppebison. Der er også mere symbolske figurer og geometriske mønstre. Malerierne er smukt malet i dybrød, rig okker og sort.

Det første, du vil lægge mærke til, når du kommer til Montignac, er floden La Vézère og den smukke stenbro fra 1766 og huse udsmykket med altaner langs med floden. Det er populært at vandre ved floden og videre gennem byen. På vejen er der flere store seværdigheder og smukke bygninger, du kan stoppe og se på. I centrum (i Rue du Quatre Septembre) ligger Chapelle Saint-Jean-l’Évangéliste - et kapel fra 1200-tallet. Op til ligger turistkontoret, og i samme bygning finder du en eksklusiv håndværksbutik.

En anden interessant seværdighed er Couvent des Clarisses. Det er et gammelt kloster fra 1700-tallet med enestående udsigt over floden og hustoppede fra øverste etage. Château de Montignac er et slot i regionen, som også er værd at besøge. De fleste bygninger i Rue de la Pegerie er fra 1300-tallet med fantastiske trækonstruktioner. I denne gade, i nr. 1, siges at have tilhørt Jeanne d'Albret (Johanna III), mor til Frankrigs konge Henri IV.

På din gåtur gennem byen finder du også flere dejlige pubber, barer og restauranter - hvor du kan standse op og hvile - drikke lokalproduceret vin og spise lokale delikatesser.