Søg og book rejse

search
Strasbourg
» Vores rejsemål » Frankrig » Alsace » Strasbourg

Strasbourg i Frankrig

Tag på ferie til ”Europas hovedstad” Strasbourg og opdag det historiske kvarter Petite France.

Strasbourg i Frankrig

Strasbourg er hovedstad i Alsace-regionen i det østlige Frankrig og grænser op til Tyskland og byen Kehl. Mellem Strasbourg og Kehl løber Rhinen, og flere broer knytter de to byer sammen.

Området har en lang historie, som strækker sig til før romertiden med flere historiske strider og fredstider. De høje brosystemer mellem Frankrig og Tyskland er et symbol fra denne tid, hvor byen var et vigtigt knudepunkt for fransk og tysk kultur. I dag er Europaparlamentet, Europarådet og Eurodomstolen strategisk placeret i Strasbourg, hvilket medfører, at byen kaldes "Europas hovedstad".

Barrage Vauban (eller Vauban-dæmningen) er en opdæmning ved floden L'll. Fra bygningens tagterrasse har du en fantastisk udsigt over Pont Couverts broer og de gamle kvarterer Petite France i Grande Île. Bygningen er klassificeret som et ”monument historique” og er en populær turistattraktion i byen. En mere usædvanlig med komfortabel måde at se opdæmningen, broen og flere af byens andre seværdigheder på, er ved at tage med en sigthseeingbåd. Den guidede bådtur fører dig gennem kanaler fra det historiske museum (Musée historique de Strasbourg), forbi de smukke, gamle bygninger i den indre by Grande Île og videre ud mod parlamentsbygningen Parlement Européen og Europadomstolen, hvor båden vender om og sejler tilbage til dit udgangspunkt Du har så mulighed for at se bl.a. Pont Couverts, Barrage Vauban, Église Saint-Jean de Strasbourg, Palais du Rhin, Opéra National du Rhin og Eglise Saint Paul.

Til fods har du mulighed for at se den meget populære turistattraktion: Cathédrale Notre Dame de Strasbourg. En centralt beliggende katedral op til Musée des Beaux-Arts og tæt på eksklusive butikker samt fine restauranter. Katedralen er i romansk og gotisk stil fra 1015 og smukt dekoreret med statuer, glasmalerier og fresker.

Strasbourg er et perfekt rejsemål til en weekendtur eller at blive i en tid på en gennemrejse i Europa. Her kan du blive nogle dage og opleve den romantiske by. Opdage historiske seværdigheder, gå på dejlige caféer, restauranter, barer og pubber.