Søg og book rejse

search
Mulhouse
» Vores rejsemål » Frankrig » Alsace » Mulhouse

Mulhouse i Frankrig

Hvad med en weekendtur til Mulhouse? Her kan du kombinere byens rige kunst- og kulturliv med dagsudflugter til vingårdene i Alsace.

Mulhouse i Frankrig

Mulhouse er en ny og kommune i Haut-Rhin-området i Alsace-regionen i Frankrig. Fra Schweiz og Tyskland til Mulhouse kommer du på mindre end én time i bil, og de er tæt på skønne vingårde og -marker. Mulhouse er et rejsemål, som er værd at besøge. Enten på en weekendtur eller som et sted, hvor I standser og vil bruge et par dage under en bilferie gennem den nordlige del af Alsace. Du kan også bruge Mulhouse som udgangspunkt, leje en bil eller vælge lokaltransport til daglige udflugter på landet. Uden for byen kan du opleve roen i de frodige vinmarker, gå på prøvesmagninger og spise gode, traditionelle retter fra lokale gårdrestauranter.

Populære museer

Mulhouse er bl.a. kendt for sin kunst- og kultursatsning, hvilket afspejles i de mange populære og berømte museer, som du finder her. Musée National de l’Automobile (kaldes også Cité de l’Automobile) og Musée Français du Chemin de Fer (kaldes også Cité du Train) er de største bil- og jernbanemuseer i Europa og ligger centralt i Mulhouse. På bilmuseet (Cité de l’Automobile) er der en imponerende samling gamle køretøjer, som kan være interessante for både børn og voksne at se på.

Ctre Historique Ouest

Byen er også kendt under øgenavnet "Den franske Manchester", eftersom Mulhouse dels har samme industrihistoriske baggrund som Manchester. Du kan få et indblik i byens historie og opbygning ved at besøge den ældste bydel Ctre Historique Ouest. Her er flere smukke bygninger, f.eks. rådhuset og renæssancebygningen Hôtel de Ville - Musée Historique. Det blev bygget i midten af 1500-tallet og Michel de Montaigne beskrev bygningen som "Et fantastisk gyldent palads" ("Palais magnifique et Tout doré"). På samme plads, Place de la Réunion, finder I den gotiske kirke Temple Saint-Étienne med sin fantastiske arkitektur. I området finder du mange charmerende og dejlige caféer, restauranter og butikker, du kan besøge.

Parc Zoologique et Botanique

På den anden side af kanalen Canal du Rhône au Rhin og i gåafstand fra Ctre Historique Ouest ligger den zoologiske og botaniske have (Parc Zoologique et Botanique). Denne park har en stor samling eksotiske vækster og vækster med fransk oprindelse og er hjem til mere end 1200 dyr fra 190 forskellige dyrearter. Parken arbejder med et program til opfostring af truede dyrearter og har derfor sjældne sibiriske tigre og madagaskiske lemurer, som bor side og side med mere normale dyrearter som papegøjer, pythonslager, ulve og søløver.