Søg og book rejse

search
Eguisheim
» Vores rejsemål » Frankrig » Alsace » Eguisheim

Eguisheim i Frankrig

Hvad med at tage på ferie til Alsaces Eguisheim?

Eguisheim i Frankrig

Eguisheim har omtale af at være en af de smukkeste byer i Frankrig. Uden for byen ligger de frodige vinmarker som et smukt tæppe over markerne. Her kan du tage på vinsmagning på nogle af de mange vingårde eller besøge en dejlig gårdrestaurant og spise traditionelle retter.

Eguisheim ligger i området Haut-Rhin i Alsace i det nordøstlige Frankrig og er mest kendt for sine kvalitative Alsace-vine. Byens centrum er et populært rejsemål. Fok kommer hertil fra hele verden på ferie, dels på Alsace "vinrute" passerer byen, men også fordi Eguisheim er med i Les Plus Beaux Villages de France. Ifølge foreningen Les Plus Beaux Villages, der har som opgave at udvælge de meste seværdige byer i Frankrig, har Eguisheim valgtes til en af de smukkeste.

Byen har en lang historie, hvilken man lægger mærke til i bygningernes arkitektur - bindingsværk - lyse facader og spidse tage. Gaderne med brosten og pladsen Saint-Leon Square er smykket med vidunderlige blomsterarrangementer. Byen har faktisk også vundet nationale og europæiske udmærkelser. National Grand Prix of flowering i år 1989 samt vundet guld i the European Entente Florale i år 2006.

Château Saint-Léon, bygget mellem 1000- og 1100-tallet, er en smuk seværdighed i hjertet af byen. Slottet blev i 1903 udnævnt til "monument historique" af det franske kulturministerium. Skal besøges, når man er på ferie her.

Noget, som passer til børnefamilier, er at tage til Cigoland - Parc des Cigognes et Attractions, i Kintzheim ca. 30 km uden for Eguisheim. Et forlystelsessted med flere karusseller, et cirkus med mange heste, lamaer og æsler, som børnene kan klappe.