Søg og book rejse

search
Val d´Isere-Tignes
» Vores rejsemål » Frankrig » Alperne » Val d´Isere-Tignes

Val d´Isere-Tignes i Frankrig

Val d’Isère - et unikt og magisk sted.

Val d´Isere-Tignes i Frankrig

I Val d’Isere og Tignes finder du alt - atmosfære, traditioner og et af de franske Alpers bedste skisystemer. Man har løbet på ski her siden 30'erne, og man ved helt sikkert, hvordan man får gæster til at føle sig hjemme. Gammel eller ung, rutineret eller glad amatør - ingen kommer herfra uden fine skiminder for livet. Systemet, som kaldes Espace Killy, fletter de to skibyer Tignes (2.100 m.o.h.) og Val d’Isère (1.850 m.o.h.) sammen. Det er nemt at komme rundt i det velholdte skisystem, og du finder lige det, du leder efter. Omkring Solais opbygger du fortroligheden i isede pister, og du tager til le Fornet for at finde off-piste-løb i skoven. Du kan købe liftkort, som gælder i hele området, og du kan frit løbe mellem dem. Tænk dog på at begynde tidligt på dagen, hvis du vil kunne komme fra den ene ende til den anden. Det er enormt! Du skal virkelig tage dig sammen for at nå hver bakke på en uge. Her er alt fra gletsjer til skovløb!

Val d’Isère er bygget omkring en gammel middelalderbykerne med kirken fra 1200-tallet og charmerende små stenhuse med snittede trædetaljer. Det er ingen stor by, men der er en mængde rigtigt gode restauranter, som serverer alt fra vellavede lokale specialiteter til et mere internationalt køkken. Aften behøver ikke slut efter middagen. Fornøjelserne er lige efter din smag. Der er flere barer, som er besøg værd, og senere er der natklubben. Måske vil du hellere i biografen, svømme lidt, løbe på skøjter eller dyrke lidt sport. Der er masser af muligheder til det. Val d’Isère er helt enkelt en skiby med uanede muligheder.

Tignes blev først bygget i slutningen af 50'erne, men ved at bruge træ og natursten lokker dagens Tignes med den oprindelige charme. Byen er opdelt i to områder, som begge har umiddelbar adgang til bakkerne Le Lac og Val Claret. Le Lac ligger lidt længere nede og al Claret lidt højere oppe. Tignes og Val d’Isère har et godt udvalg af restauranter og barer, men Tignes er lidt roligere end Val d’Isère.

Tips til skiløb Du finder en passende udfordring omkring Bellevarde-toppen, hvor skiløbet er varieret med mest røde og sorte bakker. Tignes gletsjere byder på fin kold sne, og fra La Grand Motte finder du flere lange lidt stejlere bakker. Le Fornet, som vi nævnte tidligere, byder på fint skovskiløb og en fin off-piste-tur kan du også komme på fra toppen af L’Aguille Percee ned til 3-sekundersbyen Tignes Les Brevieres. Hvis solen skinner er det så godt at sidde på en af byens hyggelige restauranter og nyde en lang frokost i solen.

Interaktivt pistekort http://www.valdisere.com/fr/glisse/domaineskiable/planpistes_popup.php

RejsetipsHvis du vælger at flyve, så anbefaler vi Genèves lufthavn, hvorfra vi gerne hjælper dig med at leje en bil. Det er også nemt med bussen direkte fra Genèves lufthavn, www.altibus.com. Husk bare på at have en god tidsmarginal til flyet hjem.