Vores rejsemål » Brasilien
Brasilien

Brasilien

Sol, samba og spændende oplevelser!

Søg og book rejse

search

Brasilien

Sol, badning og hede sambarytmer. I Brasilien møder du venligt mennesker, og der er et behageligt klima året rundt. Under en og samme ferie kan du sole dig og bade, opleve smuk natur og føle pulsen i verdensbyen Rio de Janeiro.

Brasilien ligger på den sydlige halvkugle og har derfor omvendte årstider i forhold til Europa. Når vi har vinter er det højsommer i Rio med dagstemperaturer lige over 30º og herligt varmt badevand omkring 25º. I ”vintermånederne”, juni til august, har man dansk højsommervejr, når det er bedst. I Brasilien er der strande for enhver smag. På Rios Copacabana kan du tilbringe en hel uge med at studere den herlige blanding af solbadere, sælgere, joggere og fodboldsentusiaster. I den eksklusive badeby Buzios er der masser af fine strande - nogle er hippe med tilhørende barer, restauranter og kendisblanding, mens andre byder på en betydeligt mere landlig atmosfære.

Karneval og caipirinha

Det varme klima indbyder til lange dage på stranden, og livet leves mere på gaden end i boligen. I Brasilien bliver det, som det bliver. Man bruger ikke meget til på at planlægge. Så slap af, og lad dig rykke af "brassernes" sprudlende livsglæde! Årets store begivenhed er karnevalet i februar. I disse vilde dage kaster man ordentligt los, og al "normal" virksomhed standser helt. I stedet er det udklædning i verdensklasse, smittende samba og store doser af nationaldrikken Caipirinha.

Vandfald og kolonialarkitektur

Naturligvis kan du tage til Brasilien for at sole dig og bade. Men du kan også begive dig ud på dit livs opdagelsesrejse i dette store og mangefacetterede land. Se de mægtige Iguassu-vandfald, der ligger i trekanten mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Besøg kolonibyen Salvador da Bahia, og tag på udflugt til nogen af provinsens Bahias fine strande. Til dig som holder af vandsport, er du kommet til det rigtige sted. Buzios byder på fine snorklings- og dykkermuligheder, og langs Praia Arpoador i Rio samles surfere, når der er høje bølger.

Rodizio og kilorestauranter

I Brasilien spiser du godt og meget. Maden kokkereres på prima råvarer, og portionerne er store. Så store, at en madret oftest rækker til to personer. En brasiliansk specialitet er den såkaldte Rodizio, som du betaler en fast pris for, og så bliver der serveret forskellige slags grillet kød, indtil du ikke orker mere. De såkaldte kilorestauranter byder på friske buffeter, hvor du selv tager lige det, du vil have, og du betaler pr. kilo. Det er billigt, går hurtigt, og det sætter dit portugisiske på prøve!

Rejs med børn

I Brasilien har familien en stærk stilling, og kulturen ligner den i de latinske lande i Sydeuropa. Børn følger naturligvis med til stranden, på restauranten og ud og shoppe. På strandene i Rio bliver det dybt direkte fra vandkanten, og der er ofte høje bølger og undervandsstrømme. I Buzios er der et antal lavvandede sandstrande. Geribá og Ferradura er de mest populære hos børnefamilier.

Læs mere

Skjul

Vis kort