Søg og bestil rejse

search
Hvor vil du rejse hen?
Hvornår vil du rejse?
Rejsende  

Bilferie » Bedste tips

Sådan får du en god bilferie

Når du rejser på bilferie handler det om at gøre turen til et eventyr. Og et eventyr bør ikke udføres i flyvende fart med lange strækninger på de europæiske motorveje. Du har jo faktisk ferie så afsæt tid til et par ekstra overnatninger og nyd hele rejsen. Sæt tempoet ned og oplev mere - der er så meget at se! 

Sådan trives børnene på rejsen

Det er altid spændende at se nye steder og besøge nye hoteller. Ikke mindst børnene elsker at opleve fremmede, hyggelige små og store byer undervejs. Men husk at børnene er lidt mindre udholdende end vi voksne er, så gør dagsturene korte og hold ofte pause. Ta´ en pause ved en eng eller skovhøj hvor børnene kan løbe rundt og brænde lidt energi af. Glem ikke at tage en køletaske eller picknickkurv med hvor I har pakket til en god pause.

Sidst på dagen falder energien og så kan det være godt at have booket en overnatning hjemmefra, så du ikke behøver skal ud og lede undervejs. Book hjemmefra før du rejser på www.dtf-travel.dk. 

Bløde puder giver god støtte til hovedet..

Med en fodstøtte (f.eks. blød oppakning på gulvet) slipper børnene for at sidde og dingle med benene.
Godt med drikke (helst vandt) og frugt for at holde energien oppe.
Musik, blade og film kan være godt at have med.
Krammebamser, bøger, spil, papir og farveblyanter er alle gode ting.

Vær forskikret på rejsen

Tjek dine forsikringer! Indbosforsikringen kan have en rejseforsikring, men for at være rigtig godt forsikret inden bilferien anbefaler vi at du tegner en ekstra rejseforsikring med DTF travel som er speceielt udformet til bilrejsende.
Den giver en bedre beskyttelse, f.eks. ved billeje hvis der sker noget med bilen, lavere selvrisiko på hjem- og bilforsikring, penge tilbage for booket hotel eller arrangementer der skal annulleres pga. sygdom og 24-timers assistance.

Vejen dertil

Afstandsberegner til rejsemålet er ofte upræcise. Du kan, hvis du vil, tage motorvejen hele vejen fra Danmark til alle vores rejsemål. I Frankrig, Spanien og Italien betaler man motorvejsafgift (0,50-1,00 per mil). Mobiltelefoner skal være håndfrie hvis de skal bruges under kørsel i Europa (Sverige er en sjælden undtagelse). I Frankrig er der forbud mod brug af mobiltelefoner på benzinstationer.

Tyskland

Trafikken er hurtig, men også disciplineret og velordnet. Hold altid øje med bakspejlet og bliv ikke i venstreside hvis du ikke overhaler. Tydlig og konsekvent skiltning gør det nemt at finde vej.
Trafikradioen har skilte langs med vejen så I kan lytte efter køer ("Stau" på tysk) og tage en foreslået skiltet omvej. Følg et U og et nummer, f.eks. U 47, forbi stoppet og ud på motorvejen igen.
Bliver der stop slår den sidste bil i køen katastrofeblinklyset til. Højrekøen holder til højre og venstrekøen holder til venstre så der bliver fri passage i midten til bl.a. politiet. Tankstationerne langs motorvejene er store, effektive og veludstyrede. Ha´ småpenge til rådighed ved toiletbesøg, ca. 25 cent. Benzinen er dyrere her end på andre stationer. Det betaler sig at køre til nærmeste by. Hastighedsgrænser: landevej 100 og på motorvej anbefales maks. 130.

Miljøzoner

Nu er miljøzonerne "Umweltzonen" blevet indført i flere tyske byer. For at køre bil i disse miljøzoner skal bilen have et særligt miljømærke på forruden, der viser miljøpåvirkningen. Mærkaterne findes i 3 varianter med forskellig farve, uden mærkat i disse zoner giver bøde € 40 (også for udenlandske indregistrerede køretøjer). Læs mere her: www.umwelt-plakette.de (Climate Company, også information på dansk),
www.tuev-nord.de, www.gtue.de eller www.dekra.de

Polen

Når du kører bil i Polen, skal du tage dig god tid. Trafikken er livlig og vejnettet er af meget varieret kvalitet. Korte afstande tager ofte længere tid end planlagt. På motorvejen mellem Katowice og Kraków skal man betale vejafgifter.

Schweiz, Østrig, Tjekkiet og Slovakiet

I disse lande køber du et mærkat, såkaldt vignette, ved tankstationerne på motorvejen. Køb mærkatet lige før grænsen eller så snart du har krydset grænsen til landet. I Schweiz er den årlige motorvejsskat CHF 40, Østrig f.eks. 10 dage for 7,70, Tjekkiet 15 dage CZK 200 (ca DKK 58). Husk at bøden er høj, hvis dette mærkat mangler!. Derudover er nogle motorveje, bjergveje og tunneler i Østrig og Schweiz pålagt vejskatte, f.eks. Brenner motorvejen fra Innsbruck mod Italien. Afgifterne betales i betalingsautomater på stedet.

Frankrig

Fremkommeligheden på motorvejene er bedre her end i Tyskland, men de almindelige (gratis-) veje kan være overbelastede, bl.a. med tung trafik. Vejafgifterne betales automatisk med kort eller mønter (aftalte penge) eller manuelt ved lugen som er bemandet.
Displays langs vejen kan vise: "Bchn" (bouchon) = kø, "fermé" = (lukket længere fremme).
Tankstationerne på motorvejen er dyrere end andre stationer. Billig benzin finder du ved supermarkeder som Carrefour, Leclerc og Auchan. Betaling ved pumpen med kort,  Visa/MasterCard samt Euroshell - hos Shell.
Hastighedsbegrænsninger: byzone 50, landevej 90 (i regnvejr 80), motorvej 130 (110).
I tåge med max 50 m sigtbarehed: 50 km/t.

Italien

Det er nemt at køre i Italien selvom trafikken har et højere tempo. Lysskilte med "coda" = køer. Benzinen er dyr i Italien så tank inden grænsen. Ubemandede tankstationer "Fai da te" er lidt billigere.
Hastighedsbegrænsninger: motorvej 90-110 og motorvej 130. 

Kroatien

Du suser ganske behageligt afsted på de Kroatiske veje. Undtagelser er lørdage hovr køer ofte opstår. Forsøg at planlægge så kort en rejsevej som muligt til din slutdestination om lørdagen. 

Dette skal du have med:

* Pas og kørekort
* Bilens registreringsattest. Opbevar disse blandt dine værdigenstande - ikke i handskerummet!
* DK skilt bag på bilen. Har du nummerplade med EU-flag behøver du ikke et separat DK skilt.
* Dansk kørekort gælder i de fleste europæiske lande. Se www.borger.dk hvor du behøver et internationalt kørekort.
* "Grønt kort" som viser at du har en gyldig bilforsikring. Ikke obligatorisk, men alligevel godt at have hvis du kommer ud for en trafikulykke. Bestilles ved dit forsikringsselskab. 
* GPS, vejkort eller lignende.
* Førstehjælpskasse, refleksvest, ekstra pærer og advarselstrekant er obligatorisk i nogle af de lande du kører igennem.

Links

Benzinstationer & restepladser i Tyskland www.rast.de
Trafikinfo i Danmark og vesteuropæiske lande www.trafikken.dk
Trafikinformation i Tyskland www.verkehrsinformation.de
Trafikinformation i Østerig www.oeamtc.at
Trafikinformation i Schweiz www.tcs.ch
Motorveje i Frankrig www.autoroutes.fr
Motorveje i Italien www.autostrade.it

 

Vores tips

Eifelpark Dyr- og forlystelsespark i Gondorf ved Bitburg lidt nord for Trier. www.eifelpark.de
Europa Park Stor forlystelsespark i Rust ved Freiburg i sydvest Tyskland. www.europa-park.de
Hansa-Park Stor forlystelsespark i Sierksdorf mellan Puttgarden och Lübeck. www.hansapark.de
Heide-Park Sjov forlystelsespark i Soltau lidt syd for Hamburg. www.heide-park.de
Holidaypark Forlystelsespark i Hassloch/Pfalz lidt syd for Mannheim. www.holidaypark.de
LEGOLAND® I Günzburg ved byen Ulm i Sydtyskland. www.legoland.de
Phantasialand Stor forlystelsespark i Brühl ved Köln. www.phantasialand.com
Serengeti Park Dyrepark mellem Hamburg og Hannover. www.serengeti-park.de
Tripsdrill Tysklands ældste og børnevenlig eventyrpark nord for Stuttgart. www.tripsdrill.de
Wildpark Schwarze Berge Dyrepark lidt syd for Hamburg. www.wildpark-schwarze-berge.de