Hvor skal man tage hen i Thailand?

Bangkok, østkysten, vestkysten eller øerne? Der er så mange ting at se og gøre i Thailand, at det kan være svært at vide, hvor man skal bo! Her kan du læse om de mest populære destinationer i Thailand og få inspiration til din næste rejse.

Thailand har det hele! Fantastisk natur, dejlige hvide sandstrande, god mad, behageligt klima, fantastisk undervandsliv, imponerende seværdigheder og ikke mindst en yderst gæstfri befolkning.
Her er vores bedste tips til dig, der vil rejse til Thailand, og hvordan du kombinerer forskellige øer!
Bangkok
Bangkok er et oplagt stop på din rejse til Thailand. I Thailands hovedstad er moderne skyskrabere blandet med slumkvarterer og traditionelle paladser. Her finder du store shoppingcentre og spændende markeder.
Hvis du har en ekstra dag i Bangkok, kan du tage en flodtur på den store Chao Phraya-flod. Benyt lejligheden til at bo på et mere luksuriøst hotel, da det er så meget billigere end derhjemme.
Koh Samet
Koh Samet er en lille og stille ø. Den ligger kun et par timer i bil fra Bangkoks travlhed og omkring 30 minutter med båd fra byen Ban Phe, nær Rayong på fastlandet. Folk rejser hertil for at slappe af, solbade og svømme på silkebløde strande, spise lækre middage og måske dykke eller snorkle.
Med sit klare blå vand og hvide, bløde sand og sin smalle strand omkranset af palmer er den så smuk, at man tror, man er i paradis. Flere og flere mennesker opdager Koh Samet som en feriedestination i Thailand. Thailænderne har længe haft øen som deres foretrukne feriested og weekendsted, så det er ikke nyt for dem.
En stor fordel ved øen er de mange forskellige strande, som hver især har noget unikt at byde på. Det er en lille ø, og du kan nemt gå mellem strandene og rundt om hele øen på en dag. Den mest populære er Diamond Beach, som er den første strand på østsiden. Østsiden har de smukkeste strande, men også de fleste turister. Hvis du vil have privatliv, skal du tage sydpå. Der er turisterne færre, og du finder flere uspolerede strande.
Om aftenen bliver der sat borde op i sandet, og der bliver grillet. Senere på aftenen kan du tage en drink på en strandbar og putte dig på de thailandske trekantshynder og nyde musikken og havets brusen. Kan det blive mere ferie end det?!?
Ko Chang
Ko Chang er blevet en stadig mere populær mulighed blandt Thailands mange dejlige øer og passer godt sammen med Samet. Denne smukke ø nær den cambodjanske grænse er Thailands største ø og byder på afslapning, regnskovsklædte bjerge og smukke strande. Her kan du snorkle, dykke, vandre i junglen og svømme ved vandfald - eller bare slappe af og nyde det gode ferieliv!
Øens bedste strande ligger på vestkysten. Den hvide sandstrand er 5 kilometer lang med kokospalmer og masser af mennesker. Stranden ved Coconut Bay (Klong Phrao Beach), yderligere 5 kilometer mod syd, er en af de bedste og lidt mindre overfyldt. Den næste strand mod syd, Hat Kai Bae, er også meget fin og endnu mere rolig. Hvis man ikke har lyst til at ligge stille på stranden, kan man tage på udflugt ind på øen til Klong Plu-vandfaldet, sejle en tur til en af de små øer ud for Ko Chang, dykke eller snorkle og deltage i thaiboksning. Det er helt sikkert, at din ferie på Ko Chang bliver en vidunderlig oplevelse.
Den indre del af øen er næsten uberørt, og terrænet er svært tilgængeligt. En asfalteret vej løber næsten hele vejen rundt om øen og bliver smallere, jo længere sydpå man kommer. Vejen går op og ned med skarpe kurver og er rigtig sjov, hvis man ikke har travlt. Man passerer små landsbyer, hvor de lokale sælger deres varer i markedsboder langs vejen, små restauranter og mange skilte, der viser vej til forskellige hoteller og resorts.
Solnedgangen er usædvanlig smuk på Ko Chang. Sæt dig på en af restauranterne eller barerne nede på stranden, bestil en kold drink og bare nyd stemningen. Nogle restauranter og barer sætter måtter og borde op på stranden, hvor man kan sidde og vente på, at mørket falder på.
Den nemmeste måde at komme fra Bangkok til Trat på er med fly, og derfra er der kun en kort sejltur til øen. En anden mulighed er at bestille en taxa til at hente dig i lufthavnen i Bangkok og køre dig de ca. 4 timer til havnen i Trat, og så en hurtig bilfærge, før du bliver sat af uden for dit hotel på Ko Chang.
Koh Kood
En time syd for Ko Chang ligger en af de fineste øer i Thailand, Koh Kood. Det er så langt mod øst, som man kan komme i landet. En relativt stor ø med magisk smukke strande og et par luksushoteller og enkle indkvarteringsmuligheder. Hvad med kridhvidt sand og palmer som taget ud af et paradis? Koh Kood er stadig ret ukendt og et besøg værd, hvis du selv vil opleve en ferie direkte fra rejsekataloget.
De bedste strande ligger på den vestlige side af øen og er utroligt smukke med klart grønblåt vand, hvilket gør det til et paradis for snorklere og dykkere. Der er masser af steder at udforske under vandet.
Der er stadig få turister på øen, og bådtrafikken til øen har været sparsom, da øen kun har omkring 1500 indbyggere.
Koh Samui
Koh Samui er den næststørste ø i Thailand og er blevet en af landets mest populære og trendy feriedestinationer. Der er omkring 20 strande på øen. Rundt om øen og gennem landsbyerne går en asfalteret hovedvej med moderat trafik. De større landsbyer er livlige, muntre og indimellem charmerende støjende. Chaweng Beach er den livligste. Måske fordi stranden er den længste med hvidt finkornet sand, og fordi de fleste hoteller ligger her. Alligevel er der masser af plads til dit håndklæde. Der er utallige strandsælgere og vandsport som jetski, paragliding og sejlbåde.
Lidt længere mod syd finder du den mere rolige og grovkornede Lamai Beach. Den er dejlig lang og sparsom med solsenge og sælgere. En anden favorit er Choeng Mon Beach, en smuk måneformet sandstrand med høje palmer og et par hoteller. Hyggelig, stille og fredelig.
Koh Samui frister med en lækker blanding af lokale specialiteter og et meget internationalt køkken. Hvis du vil hygge dig, kan du nemt finde en dejlig strandrestaurant. Begrav fødderne i sandet og nyd lyden af bølgerne. Garanteret succes.
På Chaweng Beach, bag hovedgaden på den anden side af broen, er der en lille markedsplads med enkle thairestauranter. Lidt længere væk ligger landsbyens barområde med en fantastisk atmosfære. Shopping - lidt over 5 km med butikker!
Gå ikke glip af den vidunderlige fiskerlandsby Bho Phut. Hyggelige restauranter og barer med en lokal atmosfære.
Koh Phangan
Paradisøen Koh Phangan ligger tre kilometer nord for Koh Samui og er både roligere og mere uforstyrret end sin storesøster mod syd. Koh Phangan byder på fuldmånefest og billig backpackerindkvartering, men også nogle af Thailands smukkeste strande. Flere af dem er blevet populære blandt børnefamilier på grund af et godt udvalg af varieret indkvartering og mange hyggelige restauranter. Det er også den bedste ø for dem, der ønsker at tage et yoga- eller meditationskursus. Selvom Haad Rin-stranden er blevet berømt for sine fuldmånefester, hvor folk rejser hertil fra nær og fjern for at feste, til solen står op, skal man ikke lade sig skræmme væk fra Koh Phangan. Kun Haad Rin længst mod syd bliver udnyttet højlydt. Resten af øen er fredelig med rolige strande.
Øens bjergrige indre er dækket af tæt jungle, og de 20 strande, der ligger langs øen, ligger som perler på en snor. Det er ofte små hyggelige bugter omkranset af granitklipper eller mangroveskove, hvor det er lige så behageligt at nyde den thailandske sol som at svømme ud med maske og snorkel for at nyde de farverige koraller.
Koh Tao
Omgivet af fantastiske koralrev og et af Thailands klareste vande er det ikke underligt, at dykning er i fokus på Koh Tao. På denne lille ø nord for Koh Phangan ligger der dykkercentre langs strandene, og tusindvis af besøgende kommer her hvert år for at opdage livet under overfladen.
Øens dramatiske indre, med smukt afrundede klipper og frodig grøn jungle, er lige så meget værd at lægge mærke til som de glitrende koraller og det rige undervandsliv. Her glider feriedagene forbi i en stabil og behagelig rytme, hvor hver dag har sine højdepunkter. Det kan være et dyk ved Green Rock, en grillet tun og en iskold øl ved solnedgang på Sairee Beach eller måske en vandretur til øens højeste punkt, Two View.
Hvis du vil have mest muligt ud af din ferie, kan du kombinere din tur til Koh Tao med Koh Samui og Koh Phangan, som kun ligger et par timer væk med båd.
Koh Lanta
Uden for byen Krabi ligger Koh Lanta omgivet af mange smukke øer. Det er nemt at komme til Koh Lanta. For ikke så længe siden blev en bro fra fastlandet færdiggjort, hvilket gør det lettere at komme dertil. Man kan tage en minibus fra Krabi Lufthavn direkte til øen, hvilket tager ca. 3 timer.
Koh Lanta er også kendt som den skandinaviske ø. Backpackere fra Skandinavien opdagede øen allerede i 70'erne eller 80'erne. Siden da er øen blevet mere og mere populær. Hvad er det, der tiltrækker så mange mennesker til Koh Lanta?
Mange mennesker elsker øen, sandsynligvis på grund af dens naturlige skønhed, dens ro og antallet af strande, man kan besøge. Den tre kilometer lange Klong Dao-strand på toppen af øen er bred, lavvandet og børnevenlig. Solnedgangene siges at være smukkest her, og det er her, de fleste af vores hoteller ligger. Lige mod syd ligger den smukke Long Beach med lysegult, finkornet sand. På trods af navnet er den lidt kortere end Klong Dao. Klong Nin-stranden, endnu længere mod syd, har smaragdgrønt vand og frodigt grønt med svajende palmer langs stranden. I baggrunden ses den tropiske regnskov. Lidt længere mod syd ligger Klong Khong-stranden med masser af klipper og sten.
Gå ikke glip af at spise ved de maleriske pælehuse i Saladan Harbour Village. Stederne her er ret basale, og menuen er kort, men du får fremragende mad og som regel en flot udsigt over vandet og havnen.
Det er relativt nemt at komme rundt på øen, da der kun er få veje.
Øerne syd for Koh Lanta
Sydøst for Koh Lanta ligger Koh Ngai, Koh Mook, Koh Kradan og længere mod sydøst ligger Koh Lipe. Hvis man vil besøge disse øer, er Koh Lanta et rigtig godt udgangspunkt, men man kan også tage af sted fra Trang og de nærliggende moler.
Med andre ord er der masser af forskellige øer at besøge, men du behøver ikke stresse dig selv for at nå dem alle. Billedet nedenfor viser et par forskellige ruter, som du kan bruge til at finde din egen vej gennem øen.
Koh Ngai
Koh Ngai ligger tættest på Ko Lanta på den østlige side. Øen er frodig med grøn regnskov, skjulte romantiske strande og et kilometerlangt rev, der strækker sig rundt om øen. Der er kun få steder at overnatte, hvilket gør den til en ægte Robinson-ø.
Der bor ingen thailændere på Ngai, så der er ingen landsby at vandre rundt i, ingen veje og biler - det hele handler om den smukke strand og udsigten til andre dejlige øer i horisonten. Det handler om solbadning og svømning og måske lidt snorkling, men det er også det hele. For de virkelig eventyrlystne kan man leje et telt, men der er også luksusresorts med pools og nærhed til stranden.
Hvidt sand, krystalklart vand, lavt og derfor børnevenligt hele vejen til koralrevet 40 meter fra kysten. Ved lavvande om morgenen og eftermiddagen kan man vade gennem knædybt vand hele vejen til revet.
Hvis du bliver træt af at slappe af på stranden, kan du vandre op i junglen og se spændte aber og farverige fugle.
Koh Mook
Lige ud for den store Trang-kyst, syd for Koh Lanta, ligger den lille, fredelige ø Koh Mook, som betyder perleøen. Det er en fredelig ø med smukke strande og frodigt grønt, perfekt til at rejse alene.
Her tilbringer man det meste af sin ferie på den måde, de fleste forestiller sig en rejse til Thailand. I en hængekøje eller med tæerne i sandet, mens man nyder solen og det varme vand i dagevis. Hvis du kan lide at snorkle, har du endnu en grund til at tage hertil.
Øens mest berømte attraktion er naturfænomenet Emerald Cave, som man kan sejle til med båd og svømme ind i. Når man endelig når frem, kan man i en smuk lagune omgivet af stejle klipper se himlen gennem et stort hul i klippen. En fantastisk oplevelse! Der er flere øer i nærheden, som man kan tage på udflugt til, fx Koh Ngai og Koh Kradan.
Koh Kradan
En lille skovklædt ø på fire gange en kilometer med lyse strande og koralrev og to gode dykkersteder, Pink Ridge og Eastern Drift. Øen er så smuk, at det gør ondt, hvilket mange synes, for antallet af hoteller og turister stiger hvert år. Den er lige så stille som andre øer i Krabi- og Trang-arkipelaget: kajak, snorkling, dykning, læsning, spisning, backgammon og... ja, det er alt, hvad der er at gøre.
Ingen biler, ingen knallerter og magiske solnedgange. Koh Kradan er ikke svær at komme til, men alligevel er der meget få mennesker her. Den længste strand ligger på vestsiden og siges at være en af de smukkeste i Thailand, men du må ikke gå glip af Sunset Beach på den anden side. Det kræver en kort gåtur på en sti gennem junglen at komme dertil, men det er hvert et skridt værd.
Her finder du både mere luksuriøse overnatningsmuligheder og billige budgetmuligheder. Koh Kradan er indbegrebet af ro, og ordet stress findes ikke her. Nyd det krystalklare vand og udsigten fra en klassisk gynge bygget af drivtømmer.
Koh Lipe
Den lille ø Koh Lipe er blevet berømt for sine usandsynligt hvide strande, puddersand og turkisblå vand - den kaldes ofte Thailands Maldiverne. Det bliver ikke meget mere paradisisk end dette! Men tro ikke, at det er en Robinson-ø. Mange er overraskede over, at Koh Lipe byder på så mange restauranter, butikker og natteliv.
Koh Lipe er en lille ø, lidt over to kilometer på tværs. Man kan gå rundt om øen på lidt over to timer. Den ligger omtrent så langt mod syd, som man kan komme i det thailandske øhav, ikke langt fra Malaysias mest berømte turistø, Langkawi. Her kan du slappe af på en af øens tre hovedstrande; Pattaya Beach er den mest populære, Sunrise Beach er den længste, og Sunset Beach er den mindste. Der er en række andre strande på øen, hvor du er garanteret mere privatliv. Ikke alle kan nås til fods og kan kun nås med longtailbåd.
Koh Lipes liv opleves bedst langs øens hovedfærdselsåre, Walking Street, en 800 meter lang gågade mellem Pattaya Beach og Sunrise Beach. Butikker, barer, restauranter og dykkercentre er tætpakkede, og i højsæsonen er pulsen høj om aftenen. Men det er selvfølgelig ikke Phuket, og alt er relativt. Turistlivet har bevaret noget af sin afslappede backpacker-stil med håndmalede skilte på drivtømmer.
Tag en sejltur om natten for at se det magiske selvlysende plankton i bugterne omkring øen, eller tag til den større ø Koh Adang, hvor du kan være næsten alene på stranden.

Den nemmeste måde at komme til Koh Lipe på er med indenrigsfly til Hat Yai, efterfulgt af en to timers taxatur til Pakbara havn. Derefter tager det kun en time med speedbåd at nå denne paradisø. Du kan også tage en båd fra Langkawi. Det tager omkring 2 timer.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger