Bedste måder at komme til Prag fra lufthavnen

De hurtigste og billigste muligheder for at komme til byens centrum.

Leder du efter den bedste måde at komme fra Prags lufthavn til byens centrum? I denne artikel finder du både de bedste og de billigste måder at komme til centrum af Prag på fra Prags lufthavn.
Med offentlig transport fra lufthavnen til centrum af Prag
Der er flere forskellige former for offentlig transport til centrum. Det mest almindelige er enten at tage en lokal bus og derefter skifte til et tog, eller at tage en shuttlebus. Den lokale bus er billigere og tager lidt længere tid, mens shuttlebussen er hurtigere, men lidt dyrere.
Billigste vej til centrum: lokalbus
En enkeltbillet, der gælder i 90 minutter, koster omkring 40 koruna, lidt over 10 kroner. Alternativt kan du købe en 24-timers billet til omkring 120 koruna, cirka 35 kroner, og bruge den til at komme rundt i byen en hel dag. Billetter kan bl.a. købes i automater i lufthavnen og på alle metrostationer.
Bus 100 til metro B
Hvis dit hotel ligger ved siden af metrolinje B (den gule linje), er den nemmeste måde at komme dertil med bus 100. Stå af ved stoppestedet Zlicin, og tag den gule linje i metroen herfra. Det tager cirka 20 minutter at komme til Zlicin fra lufthavnen. Bussen kører cirka hvert 15. minut i løbet af dagen.
Bus 119 til metro A
Hvis dit hotel ligger i nærheden af metrolinje A (grøn linje), er den bedste måde at komme fra lufthavnen på at tage bus 119 og stå af ved Nadrazi Veslavin. Her kan du skifte til den grønne metrolinje. Busturen tager ca. 20 minutter, og metroen tager forskellig tid, afhængigt af hvor du skal hen. Bussen kører ofte - i løbet af dagen nogle gange så ofte som hvert 3-4 minut.
Hurtigst: Shuttlebus fra lufthavnen til hovedbanegården
Hvis dit hotel ligger tæt på Prags hovedbanegård, er den hurtigste måde at komme dertil med AE Line, Airport Express Line. Denne bus kører ca. hvert 30. minut og tager 40 minutter. Billetter koster 100 CZK, svarende til 50 SEK. Billetter købes hos chaufføren på bussen.
Med taxa fra Prags lufthavn til byens centrum
Den hurtigste måde at komme direkte til dit hotel er med taxa. Der er mange selskaber i Prag, men mange er berygtede for at tage overpris eller på anden måde snyde turisterne. Derfor er det bedst at holde sig til de største selskaber, især AAA-taxaer. Prisen er efter taxameter og koster omkring 450-550 CZK (ca. 130-160 DKK) pr. vej.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger