Rejseekspertens tips: Californien

5 spørgsmål til rejseeksperten Marie Javerud om at rejse i Californien

Fantastiske storbyer, storslåede naturoplevelser, vilde forlystelser og hyggelige skjulte perler. Sembos erfarne rejseekspert, Marie Javerud, har rejst USA tyndt og giver her sine bedste tips og tricks til din rejse til Californien.

Hvilke byer skal man absolut ikke gå glip af i Californien?
San Diego er et must-see i følge Marie. En virkelig hyggelig by, hvor du absolut skal se stranden La Jolla, hvor du udover at nyde synet af den smukke bugt også kan gå ture på klipperne, kigge på vilde søløver, sejle kajak og spise på hyggelige restauranter med udsigt.
Byen har på en gang et mexicansk præg, men er også på en måde europæisk med en bykerne, som man kan gå rundt i til fods. Det er helt anderledes end mange andre amerikanske byer. Desuden har San Diego en heftig old town, som bare skal opleves! I San Diego finder du også Sea World. Her tager de sig af dyrene på en helt særlig måde og hjælper til genoprettelsen af et sundt maritimt miljø.

Palm Springs: En anden by, som Marie fremhæver, er Palm Springs, hvor klimaet er varmt og godt året rundt. Og noget af det bedste ved Palm Springs for de shoppehungrende skandinavere er det store outlet, Desert Hills, som findes i byen! Her kan du virkelig få din mærkevare-shoppinglyst styret til utroligt billige priser!
Du finder desuden nationalparken Joshua Tree National Park kun omkring 30 minutters kørsel fra Palm Springs - et helt fantastisk sted særegne træer og smukke kaktusser.
I Palm Springs bør du bo på Hotel Margaritaville, som er et helt fantastisk hotel med en god beliggenhed.
Los Angeles: Los Angeles og West Hollywood tilbyder en blanding af kulturelle oplevelser, underholdning og unikke kvarterer, hvilket gør dem til spændende destinationer. Los Angeles er den pulserende storby med global indflydelse, mens West Hollywood har sin helt egen charme.
Marie anbefaler et ophold på The Garland, et hotel tæt på Universal Studios, hvor man kan spotte mange kendte!

Hvordan er det at køre bil i Californien?
Det er let at køre bil i Californien. Du behøver blot dit almindelige skandinaviske kørekort samt dit pas, så kan du køre de fleste steder i landet. Derudover kan du leje en bil til rimelige priser.
Hvilke måneder af året egner sig bedst til en rejse til Californien?
Fra marts/april til oktober/november er bedst - det er faktisk kun vintermånederne, december, januar og februar, som ikke egner sig så godt, da vejret kan være lidt køligere på denne årstid.

Hvor mange dage skal jeg beregne til min rejse til Californien?
Mange, der rejser til Californien, bliver i mere end 10 dage, og mange vælger at blive længere for at rejse rundt i hele USA, ofte i 2-3 uger.. Der er utrolig mange oplevelser, og det kommer jo helt an på interesserne, hvad man ønsker at se og gøre.
Hos Sembo kan du selv sammensætte præcis den rejse, der passer til dine behov - du kan tage udgangspunkt i de rejser, der er lavet og tilpasse dem, så de passer perfekt - eller starte helt fra bunden og bygge din egen rejse.

Hvilke nationalparker og naturoplevelser skal man ikke gå glip af i Californien?
Der er mange enestående naturoplevelser i Californien, og Marie anbefaler stærkt 3 nationalparker i Californien, som hver især har sin unikke karakter og tilbyder besøgende enestående naturskønhed og rekreative muligheder.
Yosemite National Park imponerer med sine klippeformationer og vandfald. Yosemite Valley er hjertet af parken og hjemsted for mange af dens mest berømte naturattraktioner, herunder Bridalveil Fall og Yosemite Falls.
Vær opmærksom på, at hvis du gerne vil besøge Yosemite Nationalpark, så kan du kun køre igennem parken i sommerhalvåret, da vejene til den anden side er lukket af om vinteren. Men der er også mange ting at se og gøre i parken i vinterhalvåret, f.eks. er der flere fantastiske skisportssteder, som f.eks. Mammoth Mountain.
Joshua Tree National Park charmerer med ørkenscenarier og særegne træer og smukke kaktusser. Parken tilbyder også imponerende klippeformationer, naturskønne udsigtspunkter og stjernekiggeri om natten på grund af sin status som International Dark Sky Park.
Sequoia National Park imponerer med sine majestætiske sequoia-skove og imponerende bjerglandskaber. Parken huser også det berømte træ General Sherman, verdens største træ i volumen.
Derudover er der selvfølgelig Grand Canyon i Nevada, som mange vælger at kombinere med et besøg i Californien, da det er noget af det mest storslåede, du kan tænke dig, og i rimelig afstand, hvis du er på et roadtrip.

Hvilke forlystelsesparker skal man besøge i Californien?
Der findes mange forlystelsesparker i Californien, men er du vild med rutsjebaner, så anbefaler Marie helt klart Six Flags Magic Mountain, hvor du kan få de vildeste rides og sug i maven - parken egner sig bedst til voksne og større børn.
Har du mindre børn med på rejsen, så anbefaler Marie Disneyland i Anaheim. Det er den første af Disney’s berømte parker, hvor du kan møde alle de kendte Disney-figurer i parken og prøve forlystelser for alle aldre.
Universal Studios er også et must-see - her kan man både se, hvordan Hollywoodfilm bliver til, opleve kulisser fra kendte film, og prøve sjove forlystelser. En oplevelse for hele familien.
Warner Bros Studios er også et besøg værd - her kan du bl.a. se kulisserne fra tv-serien 'Friends'.
Uanset om du er til eventyr i ørkenen, kultur i kunstneriske kvarterer eller gastronomiske oplevelser, byder Californien på et overflødighedshorn af muligheder for rejsende, der ønsker at opleve det bedste af USA's vestkyst.
Byg din rejse med Amelia, vores AI-rejseplanlægger